Gündem 97/2 askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır?

97/2 askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır?

14.04.2017 - 14:21 | Son Güncellenme:

2017 yılının ikinci celp dönemi olan Mayıs celp dönemi için askerlik yerleri merak içinde bekleniyor. Acemi birliği ve usta birliği olarak adlandırılan askerlik yerlerini sorgulamak isteyen vatandaşların sonuçlar açıklandıktan sonra e-devlet kapısı üzerinden sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

97/2 askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır

2017 yılı ikinci celp döneminin yaklaşması ile birlikte askerlik yerini öğrenmek isteyen binlerce vatandaş acemi birliği ve usta birliği olarak adlandırılan görev yerlerinin açıklanmasını bekliyor. 2017 yılının ikinci celp dönemi olan Mayıs celp döneminde askere gidecek olan adaylar sonuçları merak içinde bekliyor. Askerlik yeri sorgulama işlemleri E-devlet kapısı üzerinden öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

ASKERLİK YERİ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

97/2 celp döneminde askere gitmek isteyen gençler, başvurdukları vatani görev için yerlerin açıklanmasını bekliyor. Mayıs ayı itibariyle celp altına alınacak bireyler, Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanması beklenen 14 Nisan tarihi itibariyle askere ne zaman gidebileceklerini öğrenebilecek (Bu tarih Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Değişkenlik gösterebilir.

ASKERLİK YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Er adayları celp dönemlerini E-Devlet üzerinden öğrenebilecek. E-Devlet'e giriş yapacak adaylar, bu sisteme erişim şifresini PTT'den kimlikleri karşılığında alabilecekler.

T.C kimlik numarası ve PTT'den alacakları şifre ile sisteme giriş yapacak olan asker adayları, sol üst köşede yer alan e-hizmetler bölümüne tıklayacak.

Haberin Devamı

Tıkladıkları bölümde, sayfanın üst bölümünde yer alan 'Hizmet Adı' kutucuğuna kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak.