Gündem ‘Afrika ile gönül bağımız var’

‘Afrika ile gönül bağımız var’

26.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 25 Mayıs Afrika Günü’nü kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, “Kökleri 9’uncu yüzyıla ulaşan güçlü beşeri ve tarihi bağlara sahip olduğumuz Afrika’nın dört bir yanındaki kardeşlerime sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum” ifadelerine yer verdi.

‘Afrika ile gönül bağımız var’

Emine Erdoğan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ezelden gelen bir gönül bağımız var Afrika ile. Dostluk ve kardeşlik çatısı altında kenetlenmiş halklarız. Yıllar içerisinde sağlık, eğitim, kültür ve nice alanda işbirliklerimizle sağlamlaştırdığımız dayanışmamızın daim olmasını diliyorum. Hafızamdan ve yüreğimden silinmeyecek anılarıma ilham olan Afrika’nın günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Desteğimiz sürecek’

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, şunlar kaydedildi:

“Bir arada hoşgörü içinde yaşama arzusuyla, bütünleşmiş bir Afrika kıtası idealini sembolize eden Afrika Birliği’nin 61. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle tüm Afrikalı dostlarımızın 25 Mayıs Afrika Günü’nü içtenlikle kutluyoruz. Türkiye, Afrika kıtasının adalet ve eşitlik ilkelerinden beslenen sesinin daha gür çıkması için kıtaya ve kıta ülkelerine destek vermeye devam edecektir. Afrika Günü kutlu olsun.”