Gündem Almanya ve İtalya'yı geride bıraktık! Estetik için Türkiye'ye gelme sebepleri...

Almanya ve İtalya'yı geride bıraktık! Estetik için Türkiye'ye gelme sebepleri...

07.11.2021 - 07:29 | Son Güncellenme:

Türkiye, en çok plastik cerrahi uygulaması yapılan 6'ncı ülke oldu. Almanya ve İtalya'yı geride bırakan Türkiye'nin sağlık turizmindeki yeri ve estetik cerrahideki konumuyla ilgili Estetik Plastik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Reha Yavuzer, çarpıcı bilgiler paylaştı. İşte birçok kişiyi estetik operasyon için Türkiye'ye çeken 4 sebep...

Eda Özdemir / Milliyet.com.tr - Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği (ISAPS) verilerine göre, bu yıl dünya çapında yaklaşık 11,36 milyon plastik cerrahi işlemi gerçekleştirildi. Listede Brezilya en fazla sayıda operasyonun gerçekleştirildiği ülke olurken, Brezilya'yı sırasıyla ABD, Meksika, Rusya ve Hindistan izledi. Türkiye ise Almanya ve İtalya'yı geride bırakarak 6'ncı sıraya yerleşti. Peki, dünya devlerinin yer aldığı bu listede Türkiye'nin 6'ıncı sırada yer alması ne ifade ediyor?

Haberin Devamı

Almanya ve İtalyayı geride bıraktık Estetik için Türkiyeye gelme sebepleri...

Estetik Plastik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Reha Yavuzer, ''Türkiye ve İstanbul, önemli bir insan trafiğine sahip. Bu da sağlık turizminde Türkiye'ye olumlu anlamda katkı sağlıyor. Sağlık Bakanlığı'nın attığı doğru adımlar da Türkiye'nin sağlık sektöründe uluslararası platformda yükselmesine yardımcı oluyor. Bu estetik cerrahi için de geçerli" dedi.

'HEKİMLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ'

"Estetik cerrahide hastalar sağlıklı bireylerden meydana geldiği için sağlık turizmine en yatkın alanlardan biri. Türkiye'de yaklaşık bin 500 uzman plastik cerrahi alanında hizmet veriyor" diyen Prof. Dr. Reha Yavuzer, "Türk Estetik Cerrahi Derneği olarak bütün üyelerimizle gurur duyuyoruz. Hekimler çok yüksek bir başarı oranına sahip. Bu açıdan baktığımız zaman Türkiye'nin hak ettiği yerde olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi daha da üst sıralarda görmeyi bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Almanya ve İtalyayı geride bıraktık Estetik için Türkiyeye gelme sebepleri...

ESTETİK İÇİN NEDEN TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDİYORLAR?

Türkiye'nin estetik cerrahide yabancı hastalar tarafından tercih edilen bir durak haline gelmesinin nedenlerini, Türkiye'nin geniş ve çok deneyimli bir hekim kadrosuna sahip olması, hastane kalitesi ile hastane servis düzeyleri, belli açılardan sağladığı fiyat avantajı ve ülkenin güzelliği olarak sıralayan Prof. Dr. Yavuzer, "Bu dört özelliği bir arada taşıyan başka bir ülke yok. Türkiye'nin potansiyeli çok büyük" vurgusunu yaptı. 

'KALİTEYİ YUKARIYA ÇEKMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Dernek olarak Türkiye'deki estetik cerrahi alanını hem bilgi ve beceri hem de işlem kalitesi olarak yukarıya çekmek için yoğun olarak çalıştıklarını söyleyen Prof. Dr. Reha Yavuzer, bu doğrultuda çok uluslu toplantılar, eğitim ve kurs programları gerçekleştirdiklerini söyledi. Dijital platformlarda gerçekleşen bu eğitimler, sadece uzman hekimlere yönelik değil, plastik cerrahi asistanları ve ekip çalışanları olan hemşire ve güzellik uzmanlarına da açık.

Almanya ve İtalyayı geride bıraktık Estetik için Türkiyeye gelme sebepleri...

SAÇ EKİMİ, BURUN VE MEME AMELİYATINDA TÜRKİYE ZİRVEDE

Burun ameliyatı, saç ekimi ve meme ameliyatları Türkiye'de en fazla öne çıkan ameliyatların başında geliyor. Türkiye'nin marka değeri yukarıya doğru çıktıkça diğer uygulamalar için gelen hasta sayısında önemli bir artış gözlemleniyor. Prof. Dr. Yavuzer, Türkiye'nin vücut şekillendirme, yüz gençleştirme, bacak ve gövde ameliyatlarında hatta ameliyatsız işlemler için de giderek daha fazla tercih edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Yavuzer, "Bu pazar dinamikleri içerisinde çok kaliteli hizmet veren yerler olduğu kadar maalesef belli bir kalitenin altında ve güvenlik tedbirleri yetersiz olarak hizmet veren yerler de var. Tüketicilerin sadece fiyata bakarak değil, mutlaka hem işlemi yapacak hekimin hem de işlem yapılacak yerin özellikleri ve referanslarıyla yol kat etmesi şart'' diyerek uyarıda da bulundu.

Almanya ve İtalyayı geride bıraktık Estetik için Türkiyeye gelme sebepleri...

ABD, AVUSTRALYA, YENİ ZELANDA'DAN BİLE GELEN VAR

Türkiye, yurt dışından sağlık turizmi için en fazla yakın coğrafyalardaki ülkelerden rağbet görüyor. ''Orta Doğu ülkeleri, Balkan ülkeleri, Azerbaycan ve Rusya başı çekiyor. Ancak pek çok hekim gerçekleştirdikleri başarılı ameliyatlar nedeniyle dünyanın her tarafından hasta alabiliyor. ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda gibi çok uzak mesafelerden bile gelenler var'' diyen Prof. Dr. Yavuzer, bu yoğun trafiğin nedenlerinden birinin de Türkiye'de Avrupa'ya göre yüksek teknoloji kullanan klinik sayısının daha fazla olması olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Almanya ve İtalyayı geride bıraktık Estetik için Türkiyeye gelme sebepleri...

İSTANBUL AVRUPA'NIN LİDERİ KONUMUNDA

''Özellikle İstanbul, bu konuda tüm Avrupa'da lider konumda'' açıklamasında bulunan Prof. Dr. Reha Yavuzer, ''Türk Estetik Cerrahi Derneği olarak teknolojinin daha da yaygın kullanılması için endüstriyle ortak gerçekleştirdiğimiz pek çok toplantı oluyor. Bu toplantılarda yeni teknolojilerin tanıtımı ve bunların en iyi şekilde kullanımını, tüm plastik cerrahlara sürekli olarak anlatıyoruz'' diyerek estetik ameliyatlarda ve uygulamalarda teknolojiye hakim olmanın çok önemli olduğunun altını çizdi.