Gündem Araç tramer sorgulama işlemi nereden yapılır?

Araç tramer sorgulama işlemi nereden yapılır?

13.04.2018 - 15:03 | Son Güncellenme:

Yeni bir araç alacağınız zaman aracın tramer sorgulamasını mutlaka yaptırın. Bu sayede aracın hasar tutarını da görebilir, alacağınız aracınızın tüm hasar ve kaza kayıtlarına göz atabilirsiniz. Aracın hasar durumunu öğrenmek istediğinizde yapmanız gerekenleri sizler için belirledik.

Araç tramer sorgulama işlemi nereden yapılır

İkinci el araç alacağınız zaman bazı ayrıntılara dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle aracın teknik özellikleri hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Daha sonra bağımsız bir eksper hizmet alarak araca baktırmalı ve durumu hakkında bilgi almalısınız. Alacağınız eksper raporu aracı alıp almayacağınıza karar vermenize yardımcı olur. Bundan dolayı profesyonel bir hizmet almanız yararınıza olacaktır.

Tramer sorgulaması neden yapılır?

Aracın tramer sorgulaması hasar kayıtlarına ulaşmak için yapılır. Aracın hangi tarih aralıklarda kazaya karışık karışmadığı bu sorgulama ile ortaya çıkar. Bu hizmet içeriğinden herkes yararlanabilir. Bunun için akıllı cep telefonlarını kullanmanız yeterli olacaktır. Ayrıca tramer sorgulama belirli bir ücrete tabidir. Her sorgu başı 4 TL ödeyebilirsiniz. Değişen parçalar da bu sorgu sonucu ortaya çıkmaktadır. İkinci el araç alacağınız zaman bu sorgulamayı yaptırmayı ihmal etmeyin. Bu sayede aracın hasar kayıtlarına erişim sağlayabilirsiniz.

Araç Tramer sorgulama nasıl yapılır?

İkinci el aracın tramer sorgulamasını yapmak istediğinizde ilgili aracın plakasını yazarak 5664 kısa mesaj gönderebilirsiniz. Belirli bir süre sonunda aracın hasar kayıtları size tarih bazında gelecektir. İnceleme yaparak hasar tutarını görebilirsiniz. Bu işlem için akıllı cep telefonunuzu kullanmanız yeterli olacaktır. Gönderilen mesajlar ücretli olup faturanıza yansır. Burada yer alan tüm bilgiler kayıtlı olup güvenilirliği ile ön planda yer alır. Aracın hangi tarihlerde kazaya karıştığını görebildiğiniz gibi diğer bir sorulama ile de değişen parçaları da ortaya çıkmaktadır.

Araç alacağınız zaman bu sorgulamayı yapmanız yararınıza olacaktır. Mutlaka alınacak araç hakkında tüm bilgilere sahip olunmalı ve tramer sorgulaması da yapılmalıdır. Bu sayede sağlıklı bir alım yapabilirsiniz. Kısa mesaj yolu ile yapılan bu sorgulamada bilgi size hemen gelir. Herhangi bir bekleme olmadan hasar kayıtları görüntülenir. Bu işlemi almak istediğiniz tüm araçlar için uygulayabilirsiniz