Gündem 2 kentte yılan paniği! 2 buçuk metrelik dev korkuttu

2 kentte yılan paniği! 2 buçuk metrelik dev korkuttu

30.05.2022 - 16:48 | Son Güncellenme:

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde çilek toplayan Suriyeli işçilerin gördüğü dev yılan, korku ve panik yaşattı. Tokat’ta İsmail Tanoba'ya ait otomobilin alt kısmına giren yılan, itfaiye ekiplerince çıkarılıp doğaya bırakıldı. Öte yandan Sinop’ta da havaların ısınmasıyla kış uykusundan uyanan bir yılan, yolda telef olmuş halde bulundu.

Sultanhisar'ın Atça Mahallesi'nde çilek toplayan Suriyeli işçilerin karşılaştığı, yaklaşık 2 buçuk metrelik yılan korku dolu anlar yaşattı. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde işçilerle birlikte çilek tarlasına gelen Gülser Ertan, öğle saatlerinde işin bitmesiyle son kez seraları kontrol ederken çileklerin arasındaki hareket dikkatini çekti.

Haberin Devamı

Ertan bir anda yaklaşık 2 buçuk metrelik yılanla burun buruna geldi. Korkup çığlık atan Ertan'ın yardımına işçiler koşarak, yılanı kısa sürede etkisiz hale getirdi.

Yılanla burun buruna kalan çilek tarlası sahibi Gülser Ertan, "Daha önce birçok kez tarlada yılanla karşılaştım. Ancak bu kadar büyük boyutta ilk defa gördüm. Önce ne olduğu anlamadım yaklaşınca yılanla karşı karşıya geldim. Korkup, çığlık attım. İşçiler hemen yardıma geldiler. Zehirli olup olmadığını bilmediğimiz için de işçilerden bir tanesi çubukla yılanı etkisiz hale getirdi" ifadelerini kullandı.

2 kentte yılan paniği 2 buçuk metrelik dev korkuttu

OTOMOBİLE GİREN YILANI İTFAİYE ÇIKARDI

Olay, öğle saatlerinde Erbaa ilçesindeki Küçük Sanayi Sitesi'nde yaşandı. İlçeye bağlı Kartosman köyü yakınlarındaki bağ evine gittiğinde aracındaki sesleri duyan İsmail Tanoba, otomobilini Küçük Sanayi Sitesi'nde Mehmet Bulut'un tamirhanesine götürdü. Bulut, kaldırıp kontrol ettiği aracın alt kısmındaki yılanı fark etti.

Haberin Devamı

İhbarla bölgeye Erbaa Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yılanın çıkarılabilmesi için aracın alt kısmındaki bölüm söküldü. Yaklaşık 1 metre boyundaki yılanı itfaiyeciler başından tutarak çıkardı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Daha sonra çuvala konulan yılan, doğal yaşam alanına bırakıldı.  

2 kentte yılan paniği 2 buçuk metrelik dev korkuttu

SİNOP’TA HAZAR YILANI TELEF OLDU

Sinop'ta Eylül-Ekim aylarında kış uykusuna yatan Hazar ve diğer tür yılanlar kış uykusundan uyanmaya başladı. Sinop’un Akliman mevkisinde yaklaşık 1 metre 60 santimetre yılan telef olmuş halde bulundu.

Konu ile ilgili konuşan yılanı bulan vatandaş, “Aracımla seyir halindeydim. Yol kenarında bir cisim gördüm. Yılana benzettim. Aracımdan indim biraz korkarak yanına yaklaştık ama baktım ki telef olmuş durumdaydı. Daha sonra merakımdan kaç metre olduğunu ölçmek istedim. Metre ile yılanın boyunu ölçtüğümde 1 metre 60 santimetreydi. Bu yılanın zararı var mıdır zehirli midir bilmiyorum ama ne olur olmaz vatandaşlarımız dikkat etsinler" dedi.