Gündem Bağ-Kur Prim Borçları Sorgulama ve GSS Prim Öğrenme

Bağ-Kur Prim Borçları Sorgulama ve GSS Prim Öğrenme

27.06.2015 - 16:09 | Son Güncellenme:

Hem BAĞ-KUR hem de GSS prim borçlarınızı internet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz. BAĞ-KUR, GSS borç sorgulama ve web tahsilat hakkında detaylı bilgiyi haberimizde sizler için hazırladık.

Bağ-Kur Prim Borçları Sorgulama ve GSS Prim Öğrenme

Son yıllarda gelişen internet teknolojisi günümüzde sigorta hizmetlerinde de aktif olarak kullanılıyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojisini en aktif şekilde kullanması ile birlikte sigorta mükellefleri internet kolaylığında SGK borç sorgulama işlemlerini yaparak, kuruma olan sigorta borç durumlarını en ayrıntılı ve en güncel hali ile görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebeple de günümüz modern Türkiye’sinde internet teknolojisi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından en etkin şekilde kullanılırken, sigorta mükellefleri internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarını son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Bu durum günümüz modern çağında internet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online borç sorgulama servisi web tahsilat uygulamasından kolay bir şekilde SSK, BAĞ-KUR ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında kuruma herhangi bir prim borcunun bulunup bulunmadığını öğrenebilme imkanına internet kolaylığında sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online borç sorgulama servisi web tahsilat uygulaması üzerinden son derece pratik bir şekilde SGK borç sorulama işlemleri yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web sayfasındaki online hizmetler kategorisinden veya onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf adresinden doğrudan kolay bir şekilde erişim sağlayabilme imkanı bulunuyor. SGK web tahsilat uygulamasına giriş yapan vatandaşlar, SGK borç sorgulama için doğrudan e-Devlet giriş ekranına yönlendiriliyor. Vatandaşlar e-Devlet sistemi giriş sayfası yönlendirmesinde her PTT şubesinden alabildiği ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ yöntemini veya ‘elektronik imza ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yapan vatandaşlar, yeniden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat SGK borç sorgulama uygulaması ekranına yönlendiriliyor. Bu ekranda ise vatandaşlar sorgu türü, sorgu tipi ve sigorta sicil numarası veya T.C. kimlik numarası ile birlikte sayfadaki güvenlik kodu karakterlerini girerek borç sorgulamalarını yapabiliyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında da prim borcu veya gelir tespiti yaptırılmamasından kaynaklı prim borcu oluşabiliyor. Vatandaşlar bu ekranda GSS borç sorgulama işlemlerini yapabilme imkanı da bulunuyor. SGK web tahsilat uygulaması üzerinde bulunan sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’, T.C. kimlik numarası ve sayfadaki güvenlik kodu karakterlerinin girilmesi gerekiyor. Bu bilgileri giren vatandaşlar internet üzerinden GSS borç sorgulama yaparak, herhangi bir GSS prim borçlarının olup olmadığını öğrenebiliyor.

BAĞ-KUR sigortalısının BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinde öncelikle sorgu türü kısmında ‘4B sigortalı ödemeleri’ seçimi, sorgu tipi kısmında sorgulama tipinin seçilmesi ve BAĞ-KUR sicil numarası ile birlikte sayfadaki güvenlik kodu karakterlerinin girilmesi gerekiyor. Özellikle de insanların günümüzde internete çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde erişim sağlayabildiği bugünlerde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan geniş online hizmet uygulamaları ile birlikte sigorta mükellefleri, sigorta işlemlerinde son derece önemli kolaylıklardan ve avantajlardan yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online borç sorgulama servisi web tahsilat uygulamasından son derece pratik bir şekilde güncel sigorta bilgilerini çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde öğrenebilme imkanı bulunuyor.