Gündem ‘Baharı getireceğiz diyenlerin şimdi damı karlarla kaplanmış’

‘Baharı getireceğiz diyenlerin şimdi damı karlarla kaplanmış’

14.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni anayasa için muhalefete destek çağrısında bulundu.

‘Baharı getireceğiz diyenlerin şimdi damı karlarla kaplanmış’

ANKARA Milliyet - Bahçeli, TBMM Grubu toplantısında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ: Kurulamayan, kurulsa bile yürümeyen, yürüse de tavı, tavrı ve takati tartışmalı olan koalisyon hükümetlerinden ne iz ne de eser kalmıştır. Bu yüzden Parlamenter Sisteme geri dönme hayalleri suya düşmüş, Türk milleti haysiyetli tercihiyle zilletin defterini dürmüştür. Baharı getireceğiz diyenlerin şimdi damı karlarla kaplanmış ne Pensilvanya’da ne de Kandil’de güneş açmıştır. Direne direne kazanacağız diyenlerin ocağına incir ağacı dikilmiş, zillet cephesi süngü düşürmüştür. Birleşe birleşe kazanacağız diyenler, dağıla dağıla sağa sola savrulup gitmiş, CHP’ye yuva yapan siyasetin guguk kuşları seçimlerin hemen ardından taşıyıcı bedenlerine sırt dönmüştür.

KÖR DÖĞÜŞÜNE ÇEVİRMEYELİM: Meydanların sıcaklığını siyasetin uzlaşma ve diyalog masasına taşımamak lazımdır. Siyaseti kör dövüşüne çevirmekten uzaklaşmalıyız. Milletimiz bizden hizmet beklemekte. Bundan sonra kenetlenmeyi ve kucaklaşmayı her sahada, her aşamada sağlamalıyız.

Haberin Devamı

ŞOKU ATLATAMADI: Üzüntümüz CHP Genel Başkanı’nın hâlâ milletimizin mesajını algılayamamış, anlam verememiş olmasıdır. Bir televizyon kanalında, “kazanamadık, ama ağır bir yenilgi de almadık” sözleri, köylülerimizi ve TRT’yi suçlayan ve hakir gören tarihi hatası şuur kaybının yanı sıra hala şoku atlatamadığına delildir. Köylülerimizi suçlamak, aşağılamak, horlamak demokrasiye, milli iradeye, insani değer ve mirasa kesif bir saldırıdır ve failinin derhal özür dilemesi lazımdır.

YENİ ANAYASA: Sayın Kılıçdaroğlu ve diğer ortaklarının milletin çağrısına kulak verip, en azından yeni bir anayasa konusunda olumlu ve yapıcı yaklaşmaları önümüzdeki en belirgin samimiyet testidir. Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür. “Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Maddelik Yeni Anayasa” teklif metnimiz müzakere edilmek için hazırdır.

Yerel seçim mesajı

Bahçeli, konuşmasının sonunda salonu ayağa kalkmaya davet ederek “Şimdi bugün itibarıyla, 31 Mart 2024 tarihinde en son gün olarak yapılacak mahalli idareler seçimlerine ayağa kalkarak ‘varız’ diyor musunuz?” diye sordu.

Yazarlar