Gündem Bakan Akar'dan ABD'den teröristler için gönderilen taziye mesajına sert tepki

Bakan Akar'dan ABD'den teröristler için gönderilen taziye mesajına sert tepki

01.08.2022 - 10:40 | Son Güncellenme:

ABD'den teröristler için gönderilen taziye mesajıyla ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, "Bir akıl tutulması, açıklaması olamaz". dedi. Öte yandan, Yüksek Askeri Şura'nın 4 Ağustos Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacağını söyledi.

Bakan Akardan ABDden teröristler için gönderilen taziye mesajına sert tepki

Milli Savunma Bakanı Akar, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Akar'ın açıklamaları şöyle:

Tahıl sevkiyatı insani bir konu. Çalışmaların başarılı bir şekilde devam edeceğini umut ediyorum. Bundan sonraki gemiler de benzer şekilde herhangi bir aksaklık çıkmadan devam edecek. Gemi yarın 15'te İstanbul Boğazı açıklarında olacak, müşterek heyet denetleme yapacak. Bu protokol bütün gemiler için geçerli olacak.

Haberin Devamı

25 MİLYON TONDAN FAZLA TAHILDAN BAHSEDİYORUZ

Bu konun çözüme gidiyor olması oldukça önemli 25 milyon tondan fazla savaş nedeniyle bekleyen tahıldan bahsediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı görüşmeler neticesinde çıkan çözüm en optimal çözüm.

SALDIRI OLDU, TARAFLARLA GÖRÜŞTÜK

Rusya’nın da limanlarında tahıl maddeleri ve çeşitli kimyasallar var. Bunların ulaştırılması içinde bizim bir katkımız olursa memnuniyet duyarız. Bizim buradaki Odessa’da bir saldırı oldu. Biz bunu taraflarla görüştük. Bunun tahıl sevkiyatını etkilemeyeceği konusunda beyanda bulundular.

BM TEMSİLCİSİ MESAJ GÖNDERDİ

BM Temsilcisi bize teşekkür mesajı gönderdi. Bizim çalışmamızı BM daima destekledi. BM bunun başkası tarafından yapılamayacağını bildiği için bizi daima destekledi. Merkez tamamen uyumlu çalışmalarını sürdürüyor. İnsani olan bu faaliyetin aksaksız eksiksiz yürümesini istiyoruz.

Haberin Devamı

ÇÖZÜME GİDİYOR OLMASI ÖNEMLİ

Küresel gıda sorunu göçü de tetikleyebilecek noktada. Afrika'dan Avrupa'ya ve Türkiye'ye ciddi göç dalgasını beraberinde getirebilir. Çözüme gidiyor olması önemli.

UÇAKLARIMIZI DA GETİREBİLİRİZ

Mürettebatımız beklemekte, uçakların bakım ikmali yapıldı. Uçaklarımızın provokasyon amaçlı girişim olabilir endişesi ile sükunetle bekliyoruz. En müsait zamanda uçaklarımızı almayı planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu uçaklarımızı da getirebiliriz.

TEK HEDEFİMİZ TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelede zaman ve mekan ayrımı yapmaksızın tamamen teröriste yönelik yürütüyoruz. Bizim tek amacımız var ülkemizin vatandaşlarımızın hudutlarımızın güvenliğini sağlamak. Bizim komşularımızın Irak ve Suriye olmak üzere sınırlarına saygımız sonsuz. Bizim tek hedefimiz var terörle mücadele. Terörist nerede bizim hedefimiz orası. Temel prensip bu.

Bizim buradaki temel prensibimiz en son teröristi etkisiz hale getirerek terör belasından ülkemizi milletimizi kurtarmak. Zorlu arazi koşullarına rağmen Mehmetçik üstün bir moral üstün bir motivasyonla ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışıyla büyük bir mücadele vermekte. Terör yuvalarına tek tek girme mecburiyetimiz var bunu yapıyoruz. Gelen bilgiler olsun istihbarat kurumundan gelen bilgiler olsun terör örgütünde büyük bir çöküş var.

Haberin Devamı

TERÖRİST ELEBAŞLARI 2 GÜN AYNI YERDE YATAMIYOR

Şuan çaresizlik içerisindeler. Bunun en büyük göstergesi de şuan sivil halka saldırın ormanları yakın otellere saldırın diyorlar. Şu an teröristler iki gece aynı yerde yatamıyor, hiç biri rahat değil Mehmetçiğin nefesi enselerinde. İnşallah 40 yıldır başımıza musallat olan terör belasından milletimizi kurtaracağız. 1 Ocak 2022'den itibaren 2 bin 226 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

KURŞUN SIKAN BİR ALÇAK SÜRÜSÜNDEN BAHSEDİYORUZ

Musul konsolosluğumuza yapılan saldırı kimin sivil hedeflere yönelebildiğini gösterdi. Kundaktaki bebeklere kurşun sıkan bir alçak sürüsünden bahsediyoruz.

Zaho’daki olayı da herkesin anlaması lazım. Aynı zamanda Irak’taki kardeşlerimizin güvenliğinin sağlanması lazım. Iraklı kardeşlerimizle iş birliğinde olacağımızı söyledik söylemeye devam ediyoruz.

İKİ BÖLGEDEN CİDDİ TACİZLER VAR

Haberin Devamı

PKK eşittir sonuna kadar YPG. Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde bizim hudutlarımıza ciddi bir şekilde saldırı ve tacizler var. Biz hudutlarımızı korumak için nerede, ne zaman, ne lazımsa gerekeni yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

DEAŞ’a karşı Suriye’nin kuzeyinde Irak’ın kuzeyinde mücadele yapan biziz. 4 bin 500 DEAŞ’lı teröristi biz etkisiz hale getirdik. Dolayısıyla biz buradayız. Bir terörist grubu varsa biz mücadelemizi sürdürüyoruz.

Teröristlerin oradaki mücadelede yeri yok. Biz mücadelemiz sürdürdük ve sürdüreceğiz. Biz Suriye’de 9 milyon Suriyeli kardeşimizin hayatını kolaylaştırıyoruz. Biz orada bölgeyi kontrol ettikten sonra 1.1 milyon Suriyeli kardeşimiz güvenli bir şekilde topraklarına döndü. Bizim orada yaptığımız göçü engellemek. Biz müttefiklerimizden destek bekledik maalesef beklediğimiz desteği görmedik göremiyoruz.

AKIL TUTULMASI, İZAHI YOK

ABD'nin teröristle için taziye mesajı bir akıl tutulması, izahı yok bunun. Amerikalı müttefiklerimiz yarın bir gün hatırladıklarında üzülecekler.

Haberin Devamı

YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANIYOR

Yüksek Askeri Şura 4 Ağustos Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak.