Gündem ‘Beni çok değiştirdi’

‘Beni çok değiştirdi’

25.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet’in ‘Ailem Olur Musun?’ projesiyle okuyucuyla kimlik bilgilerini vererek buluşturduğu barinak köpeklerinden Tarçın yeni ailesine kavuştu. Tarçın’ı sahiplenen kuaför Utku Gilik, hayatını değiştiren yeni arkadaşını çok sevdiğini söylüyor

‘Beni çok değiştirdi’

Gülden Çoktan - Milliyet, 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü’nde bakımevlerindeki köpeklerin sahiplendirilmesi için “Ailem Olur Musun?” projesini hayata geçirdi. Sahiplendirilmesi için bakımevlerinde kalan köpekleri okuyucularıyla buluşturuyor. Onlara yeni bir yuva bulunması için her gün gazetesinde köpeklerin fotoğraf ve kimlik bilgilerine yer veren Milliyet’in 7 Haziran tarihli nüshasında yayımladığı Tarçın’ın artık yeni yuvası var. Uzun zamandır köpek sahiplenmek isteyen kuaför Utku Gilik, Zeytinburnu Belediyesi Sahipsiz Geçici Hayvan Barınağı’yla irtibata geçerek, yetkililerden Tarçın’ı sahiplenmek için bilgi aldı ve onu yeni evine götürdü. Barınakta “Fındık” ismi verilen köpeğin adını “Tarçın” olarak değiştiren Gilik, köpeğin hayatına hareket kattığını ve para vererek hayvan satın alınmasına karşı olduğu için barınaktan sahiplenme yolunu seçtiğini söyledi.  

Haberin Devamı

‘Aile gibi olduk’ 

Cezayirli bir müşterisinin Tarçın’ı almak için para teklif ettiğini söyleyen Gilik, daha önce kuaför salonunda bulunan köpeğini kaybettiğini söyledi. Özlediği için yeniden köpek sahiplenmeye karar verdiğini belirten Utku Gilik, şunları dedi:  “Zeytinburnu Belediyesi’ne teşekkür ederim. Bana yardımcı oldu. Çok tatlı ve onu çok seviyorum. 15 gündür bizimle ama ona çok bağlandım. Cezayirli bir müşterim çok para teklif etti. Köpeği almak istediklerini söyledi. Cezayir’e götüreceklerdi. Vermedim. Her şey para değil. Aile gibi olduk. Ama ben nereye gidiyorsam o da oraya gidiyor. Araç muayenesine bile birlikte gidiyoruz. Arabada gezmeyi çok seviyor. Benimle sabah işe geliyor akşam da birlikte eve gidiyoruz. Müşteriler de ilgi gösteriyor. Seviyor.”  

Haberin Devamı

‘Günlük 10 bin adım’ 

Tarçın sayesinde gün içinde daha çok hareket etmeye başladığını söyleyen Gilik “Para vererek hayvan sahiplenilmesine karşıyım. Beni çok değiştirdi. İşin stresini onunla atıyorum. Sabah 5.30’da sokağa çıkıyorum. Normalde 9’dan önce çıkmazdım. Günlük yürüyüş mesafem arttı. Her gün 10 bin adımı geçiyorum. Bakabilecek herkes bence sahiplenmeli” dedi. 

Sahibi bıraktı kaçtı

Zeytinburnu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Yusuf Akyürek Tarçın’ın kendilerine bir ay önce geldiğini anlattı:
“Belediye hizmet binamızın önünde bir vatandaş, tarafından güvenlik noktamıza bırakıldı. Beş dakika sonra gelip alacağım demiş. Sahibi gelmeyince Tarçın’ı bakımevine aldık. Bütün kontrollerini yaptık. Kısırlaştırmasını da yaptık. Utku Bey, sahiplenmek istedi. Biz de kendisine teslim ettik. Bakımevimize gelen hayvanlarımızın tedavileri tamamlandıktan sonra sahiplendirilmeye uygun olanları yuvaya kavuşturuyoruz. Bu ilk değil son da olmayacak. Bu konuya çok büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. “Satın alma sahiplen” mantığıyla bu tür faaliyetlerimiz devam edecek.”