Gündem Bolu'dan sonra bir ilde daha zehirlenme kabusu! 14 kişi hastanelere kaldırıldı

Bolu'dan sonra bir ilde daha zehirlenme kabusu! 14 kişi hastanelere kaldırıldı

25.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bolu'da 130 kişinin zehirlenmesinin ardından bir ilde daha 14 kişi hastanelere kaldırıldı. Aralarında 6'sının çocuk olduğu bildirilirken olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Boludan sonra bir ilde daha zehirlenme kabusu 14 kişi hastanelere kaldırıldı

Bolu’da bir kişinin hayatını kaybettiği zehirlenme vakalarında sayı 130’a yükseldi. Merkeze bağlı Yuva köyü Çaydurt mahallesinde, Kurban Bayramı’nın son gününde çoğu çocuklarda olmak üzere karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal görüldü. Hastanelerde yapılan tetkiklerde zehirlenme bulguları tespit edilirken, çocuklarda bağırsak enfeksiyonu görüldü, bazı hastalarda ise ishal nedeniyle böbrek yetmezliği başladı.

Haberin Devamı

Durumu ağırlaşanların başka şehirlerdeki hastanelerde tedaviye alınmasının ardından gün geçtikçe artan zehirlenme vakalarında sayı 130’a ulaştı. Bunlardan sağlığına kavuşan 71’i taburcu oldu. 58 hastanın tedavisi devam ederken, Eyüp Ertem (49) önceki gün yaşamını yitirdi. Bolu Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın tedavi süreçleri yakinen ve titizlikle takip edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Boludan sonra bir ilde daha zehirlenme kabusu 14 kişi hastanelere kaldırıldı

DEPOLAR TEMİZLENECEK

Zehirlenmelerin artması üzerine İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 20 Temmuz’da Vali Erkan Kılıç başkanlığında toplanmış ve kentteki tüm içme suyu depoları ve çeşmelerinin dezenfeksiyon işlemlerinin beklenmeksizin çok acil şekilde yapılmasına ve depo klorlama cihazlarının kontrol edilerek çalışır vaziyette tutulması kararı alınmıştı.

Haberin Devamı

BİR ZEHİRLENME OLAYI DA KIRIKKALE'DE

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde, içtikleri sudan zehirlenen aynı aileden 6’sı çocuk 14 kişi tedavi altına alındı.

Karakeçili ilçesinde mevsimlik işçi olarak çalışan aynı aileden Mustafa (63), Ayşe (35), Aleyna (13), Adile (12), Saliha (18), Elif (8), Mehmet (33), Salih (23), Meryem (25), Emine (18), Fevziye (14) Şemse (17), Yusuf (21) ve Sera Aldeniz (16) şiddetli karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle Yüksek İhtisas, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Karakeçili ilçe Devlet hastanelerine başvurdu. Karakeçili İlçe Devlet Hastanesine başvuran 7 kişi daha sonra il merkezindeki hastanelere sevk edildi. İlk belirlemelere göre içtikleri sudan zehirlendikleri düşünülen 6’sı çocuk 14 kişi tedavi altına alındı. Zehirlenme vakasıyla ilgili inceleme başlatıldı.