Gündem Bu güzel şehir bitkisel hayatta

Bu güzel şehir bitkisel hayatta

27.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut İBB yönetimini eleştirerek “İstanbul’a emanet olarak değil de nimet olarak bakanlar ihmalkârlıklarıyla, umursamazlıklarıyla bu güzel şehrin bitkisel hayata girmesine sebep oldu” dedi

Bu güzel şehir bitkisel hayatta

Gülden Çoktan - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni’ne katıldı. Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistemi’nin, ülkenin en eski demir yollarından biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’un ihtiyaçlarını da gözeterek, atıl vaziyette duran 8.3 kilometrelik bu hattı modernize etmeye karar verdik. Hem demiryolu hem de yaya odaklı çevreci bir projeyi İstanbullu kardeşlerimizin istifadesine sunmayı istedik” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiği 1994 yılında İstanbul’un “çöp, çamur, çukur” olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: “Kim vardı iktidarda? CHP. Yani şu andakinin büyükleri. Peki, İstanbul bize niye devredildi? Bütün pisliklerden kurtulmak için. Rahmetli Kadir Bey İstanbul’a yeni bir çehre verdi. Bizim devrettiğimiz o miras Kadir Bey’le ta bu şahsa kadar geldi. Şimdi bu şahıs nasıl olsa bir yanlışlık oldu bu görevi aldı. İstanbul yeniden çöp, çukur, çamur oldu mu? Maalesef oldu. Yatırım var mı? Yok.”

‘Trafik kördüğüm’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şehri tüm dinamikleriyle tanıyan ve tüm kalbiyle seven birisi olarak İstanbul’un ihmale gelmeyeceğini çok iyi biliyoruz. İstanbul’a hizmet sorumluluğu yarı zamanlı yapılacak bir iş değildir. Son beş yılda bu gerçeği maalesef acı bir şekilde yaşayarak tecrübe ettik. İstanbul’a emanet olarak değil de nimet olarak bakanlar ihmalkârlıklarıyla, tamahkârlıklarıyla, umursamazlıklarıyla bu güzel şehrin bitkisel hayata girmesine sebep oldu” dedi. Erdoğan, “Şu İstanbul’un ulaşım sorunu ne durumda görüyorsunuz değil mi? Attığı bir adım var mı? Bakıyorsunuz, toplu taşımacılıkta her taraf rezillik. Şehrin birçok bölgesinde trafik kördüğüm halde. Öyle ki, 2019’da yüzde 47 olan trafik yoğunluğu bugün yüzde 64’e yükseldi. Her bir İstanbullu kardeşim yılda 288 saatini trafikte kaybediyor”  diye konuştu.

Haberin Devamı

Raylı sistemlerle trafiğe kalıcı çözüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında “Şu anda bu ülkeyi kimler yönetiyor? Biz yönetiyoruz. İstanbul’da bulunan bu zat veya zevat böyle bir imkana sahip mi? Değil. Fakat 31 Mart’tan itibaren, inşallah Murat Kurum kardeşimizle birlikte AK Parti yerel yönetimiyle Cumhur İttifakı Ankara’da el ele verdiğimiz zaman herhangi bir sarkma söz konusu olmayacak. Öncelikli hedefimiz ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düşürmek. Raylı sistemlerle toplam uzunluğu beş sene sonra 650 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Ardından raylı sistem uzunluğunu 1004 kilometreye ulaştırarak trafik sorununa kalıcı ve modern çözüm bulmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İlk 15 gün ücretsiz

Yaya odaklı ve çevreye duyarlı olması nedeniyle yeni nesil ulaşım projesi olarak adlandırılan hat, spor, gezinti ve bisiklet gibi imkânları da İstanbullularla buluşturuyor. Sirkeci’den dileyen Marmaray’a, dileyen yeni yeni hatta binebilecek. Hatta günlük 83 sefer gerçekleştirilecek. Seferler 20 dakika sürecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hattın ilk 15 gün ücretsiz hizmet vereceğini söyledi.

‘Devlet Bey yaşım miktarınca gül gönderdi’

 ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisinin doğum gününü kutladığını ifade ederek “Devlet Bey, her zamanki nezaketini kibarlığını bu defa da gösterdi. Çok da zengin bir nezaket, yaşımın miktarınca güller gönderdi. Onun yanında kendine has estetiği de içinde olan, onu henüz görmedim, bir kalem gönderildiğini söylediler. Doğum yıl dönümümü kutladığı gibi Cumhur İttifakı’nın çalışması ile ilgili de birbirimizle tebrikleştik” dedi. Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’na ilişkin olarak da “Oraya katılan tüm liderlerin, dünyanın şu anda gündeminde olan uluslararası bazda Rusya, Ukrayna olayı var. Bunun yanında tabii ki İsrail-Filistin olayı var. Bunlar orada ciddi manada işlenecek olan konular. Katılacak olan liderler orada bu konular üzerinde kararlı şekilde duracaklar. Tabii ikili görüşmelerimiz olacak, ikili görüşmelerimizde de bu konular üzerinde duracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘F-16’ya kilitlendik’

Erdoğan, ABD’den F-16 alımıyla ilgili olarak da “Bizim şu andaki planımız F-35’ten öte F-16’ya kilitlenmiş vaziyetteyiz. Gerek kongre gerekse senato, bize gelen senatörlerle yaptığımız görüşmelerde de daha çok F-16’larla ilgili ne gibi adımlar atarız onu görüştük. Bu konunun dışında da arkadaşlarımızın muhatapları ile yaptığı görüşmelerde gerek Dışişleri Bakanımı gerek ABD Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmelerde daha çok bu konunun üzerinde ısrarla duruyoruz, bunun takipçiyiz” dedi.