GündemÇapa’nın da riskli binaları boşaltılacak

Çapa’nın da riskli binaları boşaltılacak

10.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinden sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki birçok bina depreme dayanıklı olmadığı için kapatılırken, benzer durumun İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi için de uygulanacağı duyuruldu.

Çapa’nın da riskli binaları boşaltılacak

MERT İNAN İstanbul - Günde 6 bin 300 yeni hastayı ağırlayan İstanbul Tıp Fakültesi’nin riskli yapıları da geçici süreyle Beylikdüzü Devlet Hastanesi ile Eyüp Devlet Hastanesine taşınacak. Çapa semtindeki tarihi yerleşke bünyesinde bulunan cerrahi tıp bilimleri, iç hastalıkları poliklinikleri, kardiyoloji, bakteriyoloji, enfeksiyon hastalıkları, nükleer tıp birimleri ile nöroloji birimlerinin olası deprem riski nedeniyle geçici süreyle taşınacağı öğrenilirken, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, “İstanbul Tıp Fakültesi ve Hasdal’da inşaatı devam eden binalarımız bitene kadar Beylikdüzü Devlet Hastanesi ve Eyüp Devlet Hastanesine bazı bölümlerimizi taşıyacağız. Taşıma ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu zor dönemi hep birlikte atlatacağız” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Öte yandan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin halihazırda sağlam olan 75 bin metrekarelik kapalı alanı olduğunu ve bu alanlardaki acil, medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları birimlerinin sağlık hizmetleri vermeye devam edeceğini söyledi. Prof. Dr. Aydın, “Cerrahpaşa kendi yerleşkesinde varlığını sürdürecektir. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, eğitim ve hasta hizmetlerinde en az aksama ile sürecin sonuçlanması için gerekli tüm tedbirleri alarak organizasyonunu yapılandıracak” dedi.