Gündem CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın iddialarına Haluk Bayraktar'dan sert yanıt: Birazcık yüzleri kızarır mı acaba?

CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın iddialarına Haluk Bayraktar'dan sert yanıt: Birazcık yüzleri kızarır mı acaba?

04.01.2024 - 11:34 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın'ın Baykar'la ilgili olarak ortaya attığı 'teşvik' iddialarına Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan cevap geldi. Bayraktar açıklamasında "Bugüne kadar defalarca açıkladık. Baykar olarak ne bir lira nakit ve hibe desteği aldık ne de bir kuruş banka kredisi kullandık. Savunma sektörüne sunulan proje bazlı teşviklerde nakit ve hibe desteği almayan tek firmayız." ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısının iddialarına Haluk Bayraktardan sert yanıt: Birazcık yüzleri kızarır mı acaba

Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın'ın, İHA'larla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararına ve BAYKAR'a yönelik ortaya attığı iddialara tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bayraktar şu ifadeleri kullandı;

Hakikatten utanırlar mı, birazcık yüzleri kızarır mı acaba? Yalan ve iftira rüzgarı diner mi? Alıştık. Bu ne ilk, ne de son...

Bugüne kadar defalarca açıkladık. Baykar olarak ne bir lira nakit ve hibe desteği aldık ne de bir kuruş banka kredisi kullandık. Savunma sektörüne sunulan proje bazlı teşviklerde nakit ve hibe desteği almayan tek firmayız.

S/İHA Ar-Ge projelerimizin başlangıcından bugüne kadar geçen 20 yıllık süreçte tüm gelirlerimizin %83'ünü, son yıllarda ise %90'dan fazlasını ihracattan elde ettik. Sektörümüzün açık ara ihracat lideriyiz. Yurt dışında kazanıp ülkemize getiriyoruz. Helal kazancımızın vergisini ödemekten de onur duyuyoruz.

Haberin Devamı

Yüksek teknolojiye sahip tüm yatırımlarımızı bugüne kadar 1 adet dahi sipariş garantisi almadan, ihracattan kazandığımız öz kaynaklarımızla finanse ettik. Yatırım teşviği kapsamındaki tüm yatırımlarımızı aynı şekilde ihracattan kazandığımız öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik.

Yabancı yatırımcı hem tüm teşviklerden hem de tüm nakit ve hibe desteğinden faydalanırken bu destekleri kullanmayan milli bir firmaya bu tepki niye? Yatırıma hem de stratejik yatırıma düşmanlığın sonu yok.

Türkiye tam bağımsız ve refaha sahip bir ülke haline gelmek için yüksek teknoloji geliştirmeye ve üretmeye devam etmeli. Dünyadaki her devletin yaptığı gibi ülkemiz de bu yatırımlara elinden geldiğince destek vermeli. MilliTeknolojiHamlesi hareketi akamete uğramadan başarıya ulaşmalı.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN PAYLAŞIM

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım:

'Haykırdı, ak tolgalı beylerbeyi İlerle!'

Haberin Devamı

Bazı kesimlerin kirli siyasi ajandalarla sistematik ve kurumsal bir biçimde görev edindiği tüm saldırılara, iftiralara, karalamalara ve yıpratma çabalarına rağmen;

Tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye için gecesini gündüzüne katan milli savunma sanayimizin tüm kurumlarına, bu ülkenin bir mühendis evladı olarak şükranlarımı iletiyorum.

KIZILELMA'ya varıncaya kadar...

BAKAN KACIR: BİZİM YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabından açıklama yaparak, 'Karalamalara aldırmadan, Türkiye’ye değer katacak tüm yatırımları, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini güçlü şekilde desteklemeye devam edeceğiz. Birileri Türkiye’nin yükselişine hız kazandıran, tam bağımsızlık iddiamızı güçlendiren millî projeleri halen içlerine sindirememiş olsa da; bizim yapacak çok işimiz var.' dedi.

Haberin Devamı