Gündem CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklandı! Akşener'in yüz ifadesi tartışılıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklandı! Akşener'in yüz ifadesi tartışılıyor

06.03.2023 - 23:39 | Son Güncellenme:

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. 6 lider Saadet Partisi önünde bir araya geldi. İYİ Parti lideri Akşener'in yüz ifadesi dikkat çekti.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından, CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi liderleri dışarıya çıkarak, bina önünde toplanan kalabalığı selamladı.

Haberin Devamı

Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Karamollaoğlu, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizim cumhurbaşkanı adayımızdır. Bu görevin hayırlı olmasını diliyor, seçimlerin ardından da kendisine başarılar temennisinde bulunuyorum" dedi. Burada 6 lider bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ifadesi ise dikkatleri çekti.

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, "Bugün şu konuşuluyordu dendi ki Meral Akşener'in masaya dönme şartı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın icradan sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı yetkilileriyle ilan edilmesi. İYİ Parti bunun üzerine ikna oldu ve yeniden masaya oturdu. Ben Meral Hanım'ın yüz ifadesine bakıyorum o el sallamadaki gönülsüzlüğüne bakıyorum şu metne bakıyorum ortada bir sorun var. Bugün Ankara'da konuşulanlar sizin de kulağınıza geldi. Şu metinde yazan İmamoğlu ve Yavaş ile ilgili bölüm sizce bir sorun işaret etmiyorsa şuradan kalkıp gidelim. Perşembe akşamı da Meral Hanım imza attı ertesi gün kriz çıktı. Bugün yine imza attı yarın kriz çıkmayacağının garantisi yok ki. Yüz ifadesi zaten her şeyi anlatıyor. Geçen perşembe olanı biliyoruz." dedi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı ilan edildikten sonra partisinin genel merkezine geçti. Kılıçdaroğlu, burada eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte parti önüne gelen vatandaşlara seslendi. Bir adaydan öte bir değişimin temsilcisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş ile bir yola çıktık. Güzel bir gecedeyiz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bir adaydan öte bir değişimin temsilcisi olarak karşınızdayım. Ben ve ittifakımız bu ülkeyi akılla, erdemle, liyakatle yönetmeye adayız. Bir seçimi kazanmaktan fazlasına adayım. Gönülleri kazanmaya, korkuları aşmaya, küskünleri barıştırmaya adayım. Sadece ben değil, oy vermeye gidecek olan herkes bu ülkeyi hak ettiği yaşam için değiştirmeye aday. Ben uzun bir yolculuktan geldim. Heybemi bu güzel insanların öyküleriyle doldurdum. Şimdi onlarla birlikte adayım. Bize kader dedikleri bu nizamı değiştirmek istiyoruz. Çaldıkları 418 milyar doları isteyen herkes aday. Sadece bana oy vermeyeceksiniz; kendiniz, sevdikleriniz ve geleceğiniz için oy vereceksiniz. Bu topyekun bir değişimin başlangıcı. Hak ettiğimiz düzeni yeniden kuracağız. Aday ben değilim, aday hepimiziz. Sevgili halkım, eyvallah, başlıyoruz."