Gündem CHP lideri Özel: Saldırılar karşısında asla sessiz kalmayacağız

CHP lideri Özel: Saldırılar karşısında asla sessiz kalmayacağız

26.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özgür Özel, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile birlikte 29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan ve yönetim kurulu üyelerini CHP Genel Merkezi’nde ağırladı.

CHP lideri Özel: Saldırılar karşısında asla sessiz kalmayacağız

Nazlıaka, derneğin kuruluş amacının “dünyada ve Türkiye’de kadın hareketinin ve Cumhuriyet devrimlerinin toplumsal cinsiyet eşitliği için açtığı yolu genişletmek” olduğunu belirterek, “Benim de kurucuları arasında yer aldığım dernek, ayrımcılıkla mücadele etmek, toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini yükseltmek, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin gereklerine uygun olarak, yasal zeminde ve yaşamın içinde kadınların statüsünü yükseltmek hedefiyle hareket ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Özel ise 29 Ekim Kadınları Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyerek, “İktidarın kadınların kazanılmış haklarına saldırıları karşısında asla sessiz kalmayacaklarını” kaydetti. Grup Toplantısı’nda 9. Yargı Paketi’nin geri çekilmesine yönelik konuşma yaptığını dile getiren Özel, müfredat konusunda da miting yaptıklarını anımsattı.