Gündem CHP’de sıcak saatler! Parti genel merkezinde bir toplantı daha

CHP’de sıcak saatler! Parti genel merkezinde bir toplantı daha

05.03.2023 - 01:10 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Millet İttifakı toplantısının ardından durum değerlendirmesi yapmak için yeniden toplandı.

CHP’de sıcak saatler Parti genel merkezinde bir toplantı daha

Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki 5'li toplantının ardından durum değerlendirmesi yapmak için parti genel merkezinde yeniden toplandı. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık etti.

Haberin Devamı

"KILIÇDAROĞLU'NA SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ"

CHP'li 11 il belediye başkanınca yapılan ortak açıklamada, "Umut dolu bu yolculukta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yürümekten gurur duyuyor ve kendisine sonuna kadar güveniyoruz. Bu yolculuğun sonunda zafere ulaşacağımıza da yürekten inanıyoruz" denildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamaları sonrası, CHP'li 11 il belediye başkanı ortak açıklama yaparak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini bildirdi. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın imzaladığı yazılı açıklamada, "Bizler Cumhuriyet Halk Partili 11 il belediye başkanı olarak; ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde bir yandan yurttaşlarımızın yaralarını sarmak adına çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürüyor, bir yandan da Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha demokratik, daha zengin ve daha çağdaş bir Türkiye inşası yolunda mücadelemizi sürdürüyoruz. Çok kısa bir süre sonra gerçekleşecek olan 13'üncü Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun her fırsatta vurguladığı demokratik, eşitlikçi ve liyakata dayalı bir Türkiye kurma arzusu ve gayretini, bu süreçteki kararlı duruşunu, bütünleştirici tavrını heyecanla takip ediyor ve bizlerde çalışmalarımızı bu gayede şekillendiriyoruz. Umut dolu bu yolculukta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yürümekten gurur duyuyor ve kendisine sonuna kadar güveniyoruz. Bu yolculuğun sonunda zafere ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Biliyoruz ki milletimiz de hak, adalet ve demokrasi yolculuğumuzda bizleri ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu asla yalnız bırakmayacaktır" denildi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI YANIT

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha erken saatlerde CHP'li büyükşehir belediye başkanları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun yanında verilen bu fotoğraf Akşener'e cevap olarak yorumlandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecine ilişkin açıklama yapmasının ardından, CHP’nin 10 büyükşehir belediye başkanı bugün partilerinin genel merkez binasına geldi. Bunun üzerine, CHP'li belediye başkanları olağanüstü MYK toplantısı öncesi Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştü.

CHP’de sıcak saatler Parti genel merkezinde bir toplantı daha

Görüşmeye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katıldı.

Haberin Devamı

ZİYARET SONRASI CHP'DEN AÇIKLAMA

Belediye başkanlarının ziyaretinin ardından CHP'den ilk açıklama geldi. Açıklamada, 'Kılıçdaroğlu ile görüşmeye Hatay dışındaki 10 büyükşehir belediye başkanı katıldı Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ile bir araya geldiği görüşmede, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar da ele alındı. Büyükşehir Belediye Başkanların bilgilendirmesi sonrası Kılıçdaroğlu özel olarak, Hatay başta olmak üzere, deprem bölgesinde yaşanan su sorununun çözümüne yönelik yürütülen çalışmalara ağırlık verilmesi talimatını iletti. ' ifadeleri kullanıldı.

TORUN: DESTEKLERİNİ İFADE ETTİLER

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da, açıklamada bulundu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın deprem nedeniyle toplantıya katılmadığını belirten Torun, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Büyükşehir belediye başkanlarımız desteklerini ifade ettiler, yanlarında olduklarını ifade ettiler. Genel başkanımızın her türlü alacağı kararda da yanlarında olacağını söylediler ve ardından da belli bir değerlendirmeye geçildi. Burada da özellikle deprem bölgesinde büyükşehir belediye başkanlarımızın yaptığı katkılar, destekler gerek Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da, Hatay’da ve diğer deprem bölgelerinde büyükşehir belediye başkanlarımız yaptıkları hizmetleri aktardılar. Belli bir sohbet havasında geçti ve ardından da ayrıldılar."