Gündem CHP'li başkanlardan İYİ Parti şikayeti: Kavgalı eve kız verilmez

CHP'li başkanlardan İYİ Parti şikayeti: Kavgalı eve kız verilmez

18.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP'de Özgür Özel'in adaylığı ve sonrasında yaşanan tartışmalar devam ederken Kılıçdaroğlu İstanbul'da ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. İlçe başkanlarını dinleyen Kılıçdaroğlu'ndan ittifak uyarısı geldi.

CHPli başkanlardan İYİ Parti şikayeti: Kavgalı eve kız verilmez

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan ve Grup Başkanlığı’ndan istifa etmeyen Özgür Özel için Genel Merkez tavrını belirledi. Özel’in bu kararına ilişkin Genel Merkez bir hamle yapmayacak. Üzerinde “istifa” baskısı kurulmayacak, kongrelerde konuşması için hiçbir engel konulmayacak.

Haberin Devamı

Özel adaylığını ilan ettiği gün yaptığı basın toplantısında grup başkanlığından ayrılıp ayrılmayacağı yönündeki soruya, “Şu anda kurultay kararı alınmış, kurultay tarihi belirlenmiş değil. Bundan sonraki süreçte ekibimizle, arkadaşlarımız ve grubumuzla birlikte bu değerlendirmeyi yapacağız. Biz görevimizi yetkiyi aldığımız grubumuza bağlılıkla bundan sonraki süreçte de sürdüreceğiz. Ancak resmi kurultay kararı alındığı gün tekrar bir değerlendirme yapacağız” demişti.

Özel’in grup başkanlığı görevine devam etmesi halinde Kılıçdaroğlu’nun tavrının ne olacağına ilişkin partili kurmay, “Kemal Bey karışmaz, bir şey yapmaz” yorumunu yaptı. CHP’li yönetici, tavırlarının ne olacağına ilişkin, “Genel Merkez müdahil olmayacak. Üzerlerinde baskı olduğu imajı yaratacak bir meseleye girmeyiz. ‘Bize böyle yaptılar’ dedirtmeyiz. Kongreler başladı. Grup başkanının orada konuşma hakkı var. İsterse kongrelere gidecek, konuşacak. Niye engelleyelim” dedi. Parti kulislerine göre Genel Merkez, Özel’in grup başkanlığından ayrılması için bir talepte bulunmayacak. Genel Merkez kurultay öncesi böyle bir tartışma açmayacak.

Haberin Devamı

‘AYAK DİVANI’

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Merkezi’nde her hafta yapılan MYK’nın dışında dar kapsamlı yöneticilerin katıldığı “Ayak Divanı” toplantıları da zaman zaman yapılıyor. Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan ‘Ayak Divanı’nda bütün stratejilerin konuşulduğu, önemli kararların da orada alındığı iddia ediliyor.

İLÇE BAŞKANLARI İYİ PARTİ'DEN ŞİKAYETÇİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul’da dün partisinin 39 ilçe başkanıyla bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 4.5 saat sürdü. Bir ilçe başkanı, “Kavgalı eve kız verilmez” derken, bazı ilçe başkanları İYİ Parti ve Altılı Masa’daki partilerden şikayetlerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, ilçe başkanlarını tek tek dinledi ve sonrasında yaklaşık bir saat süren bir değerlendirme yaptı.

Parti içi tartışmalara işaret eden Kılıçdaroğlu’nun “Tartışma istemiyorum. Kavga, dövüşten uzun durun” dediği öğrenildi. Olası ittifaklara da kapıyı kapatmayan Kılıçdaroğlu, “Eleştirilere cevap vermeyin. Ben de cevap vermiyorum. Sizden de aynı şeyi bekliyorum. Diyalog kapısını kapatmadan yerel seçime hazırlanacağız” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

‘MYK’ POLEMİĞİ

CHP’de Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, partinin Karaman İl Başkanlığı Olağan Genel Kurul’una katıldı. Genel kurulda ikili arasında “MYK” polemiği yaşandı. CHP’de figür sayısının az olduğunu söyleyen Özgür Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset odakları aşındı, törpülendi ve görünmez oldu. MYK üyelerinin görünmesi lazım, biliniyor olması lazım” dedi. Faik Öztrak, Özel’e “MYK’daki tüm arkadaşlarımız, her yerde büyük kitleleri peşlerinden sürükleyebilecek, Türkiye’de her alanda önder olabilecek, kabiliyetlere sahip olan arkadaşlarımızdan oluşmuştur. Bu konuya açıklık getirmek istedim” karşılığını verdi.