Gündem ‘Ciddiye alınacak bir tarafı yoktur’

‘Ciddiye alınacak bir tarafı yoktur’

29.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in tüm partilerin yerel seçimlere ayrı ayrı girme çağrısı için “Bizim nazarımızda ciddiye alınacak tarafı yoktur” yanıtını verdi.

‘Ciddiye alınacak bir tarafı yoktur’

ANKARA Milliyet - Bahçeli, “mahalli idareler seçimleri ve süregelen tartışmalara” ilişkin yazılı açıklamasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SİYASİ HEZEYAN: Türk siyaset ve demokrasi tarihinin en kritik seçimlerinde milli iradenin tecellisiyle yasama-yürütme organları eşanlı ve eşgüdüm halinde tezahür etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yıl dönümü Cumhur İttifakı’nın muazzez ve muhterem başarısıyla perçinlenmiş, milletimiz geleceğini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde görmüş ve bunu da tescillemiştir. “Çürük masa” siyaseti çuvallamakla kalmamış, kesif bir hezimete uğramıştır. Anlaşıldığı kadarıyla muhalefet partileri milli iradenin mesajını idrakten hâlâ mahrumdur. Siyasi mahcubiyet ve mağlubiyetlerini temelsiz mağruriyetle örtbas etmeye çalışmaları da, kilitli ve kifayetsiz bir siyasetin hezeyanından başka bir manaya gelmeyecektir.

Haberin Devamı

AKIL TUTULMASI: “Ayrı ayrı seçime girme” çağrısının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur. Bu çağrıyı seslendirenlerin yerel planda işbirliği ve ittifaklara hem açık kapı bırakıp hem de tek başına seçime girmekten bahsetmesi sadece tutarsızlık değil, bununla beraber akıl tutulmasıdır. Pusulasının millet olduğunu iddia eden bir partinin zilletle yollarını tam olarak ayırması, hiçbir tereddüte düşmeden bunu kamuoyuyla paylaşması ahlaki bir yükümlülüktür. Cumhur İttifakı’nın tüm bileşenleri 31 Mart 2024 seçimlerine heves ve heyecan içinde hazırlanacak, ortak akıl ve anlayış içinde işbirliğini sürdürecektir.

‘Akşener’in yeni yol vaadi fos çıkmıştır’

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Akşener’in 26 Ağustos’ta yaptığı konuşmaya yönelik değerlendirmelerde bulundu. Akşener’in, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “yerel iktidarda komşuluk” çağrısı karşısında ‘minderden kaçtığı’nı belirten Büyükataman yaptığı yazılı açıklamada “Toplantının şişirilmiş bir balon olduğu ortaya çıkmış, yeni yol vaadi fos çıkmıştır. Akşener, Türk milletinin hayrına olan çağrımızda buluşmak yerine Altılı Masa’nın ortaklarına karşı yerel seçim pazarlığını kızıştırmayı tercih etmiş, aziz milletimizden bir adım daha uzaklaşmıştır” dedi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: 

“Kumarbazlar veya her seçimden mağlup çıktığı halde pozisyon değiştirmeyen politikacılar, deneme sayısı arttıkça teoride beklenen istatistiki sonuca giderek yaklaşacaklarını, mutlaka bir sonraki oyunda veya seçimde, kararlı duruşla kazanacaklarını düşünürler.”