Gündem Darbe bebeği Reyhan

Darbe bebeği Reyhan

20.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişiminde bulunan askerlerin kapadığı Boğaziçi Köprüsü’nde, doğum sancıları tutan bir kadın takside doğum yaptı. Anne Demir kızına taksicinin adını verdi

Darbe bebeği Reyhan

Tüm Türkiye’yi korkuya boğan 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı olağanüstü dakikalarda İstanbul’da sıradışı bir hikaye yaşandı. Boğaziçi Köprüsü’nü tankların kestiği, sokaklarda çatışmaların yaşandığı, jetlerin alçak uçuş yaptığı saatlerde Ataşehir’de yaşayan Suna Demir’in (19) doğumu başladı. Genç kadın eve çağrılan taksiyle hastaneye doğru yola çıktı. Taksinin sürücüsü bir süre ilerledikten sonra köprü yoluna doğru saptı. Ancak yol kapalıydı.
Herkes yardımcı olmak için taksiye doğru yaklaşırken kalabalıktan bir kişi, doktor olduğunu söyleyerek genç anneye yardım eli uzattı. Kendisi de hastaneye yetişmeye çalışan anestezi uzmanı Dr. Mehmet Çelik, genç anneyi arka koltukta sırt üstü uzandırdı ve birkaç dakika sonra minik bebek annesinin kucağındaydı. O anlara şahit olanlardan biri de taksinin şoförü 45 yaşındaki Reyhan Soylu’ydu. Milliyet’in bulduğu Soylu, yaşanan mucizevi anları şöyle anlattı; “Köprüye girdiğimizde köprünün kapalı olduğunu gördüm. Araçtan inip yolun açılması için bir şeyler yapmaya çalıştık ama araçlar ilerlemedi. Polis ve bebeğin babası da yolun açılması için birşeyler yapmaya çalıştı ama açılmadı. Kalabalığı fark eden biri doktor olduğunu söyledi ve koltukları öne çekip kadının daha rahat uzanmasını sağladı. 5-10 dakika sonra da doktorun elinde bebeği gördüm.

Darbe bebeği Reyhan


5 dakika sonra açıldı
Bebek ve anne sağlıklıydı. Doğumdan 5 dakika sonra yol açıldı. O sırada bebeğin isminin “Dağlar Kızı Reyhan” olmasını istedim. Ama ailesi adını ne koydu bilmiyorum.”
Bebeğin durumu iyi
Anne Suna Demir, Milliyet’e şunları söyledi; “Darbe girişiminden ve sokakta yaşananlardan haberimiz yoktu. Köprüde yolun kapalı olduğunu öğrenince korktum. Kızımı sağlıklı bir şekilde elime alınca mutlu oldum. Hastaneden 2 gün sonra çıkacak. İsmini Yaprak olmasını istiyorduk ama taksici Reyhan’ın isminide nüfus cüzdanına yazdıracağız.”