Gündem Değişim tartışması yerel seçime ayarlı

Değişim tartışması yerel seçime ayarlı

01.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’de genel eğilim yerel seçime Kılıçdaroğlu ile gidilmesi yönünde. Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler de yerel seçimden sonra bir değişiklik olmasını istiyor

Değişim tartışması yerel seçime ayarlı

Mehtap Gökdemir - CHP’de “değişim” tartışması hız kesmeden sürerken parti içinde bir grup değişimin yerel seçimden sonra olması gerektiği görüşünde. Yerel seçime Kemal Kılıçdaroğlu ile gidilmesini isteyenler, değişimin de yerel seçim sonrasına bırakılmasını istiyor.

Haberin Devamı

14-28 Mayıs seçimlerindeki başarısızlığın ardından CHP’de başlayan değişim tartışması ikinci ayını geride bırakırken hızından bir şey kaybetmedi. Taraflar pozisyonlarından geri adım atmazken tüm çaba mahalle delege seçimlerinden başlayarak kurultay sürecinin şekillendirilmesi üzerine harcanıyor. Bu süreçte CHP’li kaynak parti içinde yapılan son değerlendirmeleri Milliyet’e aktardı.

‘Kılıçdaroğlu bırakmaz’

Kaynak değişim tartışmasının aslında yerel seçimle bağlantılı olduğunu şu sözlerle anlattı:

“Parti içinde kurultayı yerel seçim sonrasına bırakıp, orada Kılıçdaroğlu’nun aday olmayacağını açıklamasına yönelik bir beklentinin Genel Başkanı destekleyenlerde dahi olduğunu söyleyebilirim. Genel Başkanı destekleyenler de yerel seçimden sonra bir değişiklik olmasını istiyor. Genel eğilim ise, ‘yerel seçime genel başkanla gitmeliyiz’. Yerel seçimde ittifaklar olmaksızın çok zorlanacağımız açık. Herkes ‘bu işi en iyi yapacak adam genel başkan’ diye bakıyor meseleye. Başka türlü çok zor. İYİ Parti’yle veya diğer partilerle başka bir ismin uzlaşı bulması kolay olmayabilir.”

Haberin Devamı

Ancak yerel seçimlerde başarı sağlanması halinde Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı bırakmayacağına ise neredeyse kesin gözüyle bakılıyor ve “Kurultayda Kılıçdaroğlu’nun karşısına İmamoğlu çıkmazsa, Kılıçdaroğlu kazanır” ifadesi kullanılıyor.

‘Taban Altılı Masa istemiyor’

CHP kulisinde, yerel seçimlerde yeniden bir Altılı Masa denemesi olup olmayacağı konusunda ise, “Tabanda yeniden bir Altılı Masa kurulmasını kimse istemiyor. İYİ Parti ile iş birliği olabilir. Yeşil Sol Partili seçmen önemli, oranın desteğini almak lazım” değerlendirmesi yapılıyor.

Değişim tartışması yerel seçime ayarlı

İmamoğlu, eski başkanlarla buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’la Beylikdüzü’nde bir araya geldi. Yemekte CHP’de değişim tartışmalarının konuşuldugu öğrenildi.