Gündem Deprem mi oldu? AFAD son depremler: Antalya, Muğla İzmir'de deprem oldu mu?

Deprem mi oldu? AFAD son depremler: Antalya, Muğla İzmir'de deprem oldu mu?

12.10.2021 - 16:59 | Son Güncellenme:

Son dakika depremler araştırılıyor. Yunanistan'ın en büyük adasında bir kez daha deprem meydana geldi. Deprem çok sayıda bölgede hissedildi. İşte 12 Ekim son depremler listesi Kandilli - AFAD.

Deprem mi oldu AFAD son depremler: Antalya, Muğla İzmirde deprem oldu mu

Deprem mi oldu? Nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? İşte 12 Ekim son depremler listesine göre son meydana gelen depremler.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN'DA DEPREM Mİ OLDU?

Yunanistan'ın güneyindeki Girit Adası'nda bugün 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının merkez üssü, Girit'in güneydoğusundaki Sitia'ya 51 kilometre mesafede. Yerin 10 kilometre altında gerçekleşen deprem, Türkiye'nin batı kıyılarında da hissedildi. Antalya, Muğla ve İzmir'de sarsıntının hissedildiği bildiriilyor.

Girit Adası, Eylül ayının sonunda da 6 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştı. En az bir kişinin hayatını kaybettiği depremde çok sayıda bina yıkılmış, Girit genelinde okullar tatil edilmişti.

Girit Adası'nın güneyinden geçen Doğu Akdeniz-İyon Denizi fay hattı sıklıkla depremlerin meydana geldiği bir fay. Fay hattı Kızıl Deniz'den başlayıp Suudi Arabistan, İsrail, Lübnan gibi ülkelerden geçerek, Hatay'dan Akdeniz açıklarına dönüyor. Hat, Rodos'un yakınlarından geçip İyon Deniz'i açıklarına kadar devam ediyor.

Haberin Devamı

AFAD SON DAKİKA DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ