Gündem ‘Dramı durdurmak için harekete geçmeliyiz’

‘Dramı durdurmak için harekete geçmeliyiz’

11.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un partisi Sosyal Demokrat Parti’nin (SDP) kongresine katıldı.

‘Dramı durdurmak için harekete geçmeliyiz’

ANKARA Milliyet - Kongre üyelerine Almanca seslenen Özel, “Bugün Gazze’de yaşananlar, sosyal demokrat ve sosyalist partilerin yüzyılı aşkın bir süredir savunduğu, insan haklarını, ihtiyaç sahiplerinin refahını ve masumların korunmasını amaçlayan ilkelere aykırıdır. Tam da bu yüzden, bu dramı durdurmak için harekete geçmemiz gerekiyor. Birleşmiş Milletler kararlarına ve uluslararası hukuka uyulması; sivil ölümlerine yol açan saldırıların derhal durdurulması, ateşkesin kalıcı olarak sağlanması çağrımızı yineliyoruz. Bizler, dünyanın her yerinde sorun ve çatışmaların çözümünün şiddet ve savaştan değil, diyalog ve işbirliğinden geçtiğine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Scholz’la buluştu

Öte yandan CHP lideri Özel, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Berlin’de bir araya geldi. Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bizler, sosyal demokratlar olarak ülkemizin hem Almanya hem Avrupa Birliği ile daha iyi ilişkiler içinde olmasını savunuyoruz. İlişkilerimizin geliştirilmesi için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

‘Dramı durdurmak için harekete geçmeliyiz’

Sanchez’le görüştü

İspanya Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı Pedro Sanchez ile bir araya gelen Özel, x hesabından yaptığı paylaşımda “Sayın Sanchez’in Gazze konusunda ortaya koyduğu tutumu desteklediğimi kongre konuşmamda da vurguladım” dedi.

‘Mücadelemizi çoğaltacağız’

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” nedeniyle yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde hak aramanın suç olmaktan çıktığı, hak ihlallerinin en ağır şekilde cezalandırıldığı, evrensel insan hakları standartlarının tesis edildiği günler için mücadelemizi artırarak, çoğaltarak, toplumsallaştırarak sürdüreceğiz.”