Gündem E-bordro hizmeti ile maaş hareketliliğini inceleyebilirsiniz!

E-bordro hizmeti ile maaş hareketliliğini inceleyebilirsiniz!

04.10.2016 - 08:45 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı e-bordro hizmeti kamu görevlilerince yoğun ilgi görüyor. Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan tüm kamu görevlileri maaş bordrolarını artık e-bordro üzerinden de görebiliyor. E-Bordro uygulamasında kamu görevlileri hem güncel ayın hem de geçmiş ayların maaş bordrolarını görebiliyor.

E-bordro hizmeti ile maaş hareketliliğini inceleyebilirsiniz

Türkiye’de internet altyapısı her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi ile birlikte günlük yaşantı içerisinde internetin daha da aktif bir rol üstlenmesine yol açıyor. İnsanlar modern çağda sadece internete erişim sağlayarak işlemlerini daha kolay şekilde yapabiliyor, ihtiyaçlarını daha kaliteli ve daha hızlı bir şekilde karşılayabiliyor, bilgiye güncel olarak hızla ulaşabiliyor veya kamu işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor. Normal bir kamu kurum binasında vatandaşların uzun sürelerde yapabilecekleri kamu işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan dijital kamu hizmetleri vatandaşlarca yoğun olarak kullanılıyor ki Maliye Bakanlığı’nı e-bordro uygulaması da vatandaşların internet dünyasında en sık kullandığı kamu kurum ve kuruluşu dijital hizmetlerinden birisidir.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde doğrudan Maliye Bakanlığı’na bağlı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro uygulaması adından da anlaşılacağı üzere Türkiye’de çalışanlara her ay almış oldukları maaşlarına ilişkin olarak verilen maaş bordrolarının sanal platform üzerinden de görüntülenebilmesi sağlanıyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı elektronik ortamda hizmete açmış olduğu e-bordro uygulaması ile hem kurum içi iş yükünün önemli oranda azaltılarak, işleyişin hızlandırılmasının sağlanması hem de Türkiye’de çalışan vatandaşlara maaş bordroları konusunda daha kaliteli ve daha çağdaş hizmetler sunulabilmesi hedefi taşınıyor. Bu çerçevede internet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması vatandaşlar tarafından oldukça yoğun şekilde kullanılıyor.

Türkiye’de ister kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıyor olsun isterse de özel sektörde çalışıyor olursa olsun her bir çalışanın ay sonunda almış olduğu maaşlarına ilişkin olarak ayrıntılı işlem bilgilerinin yer aldığı maaş bordrosu kendisine teslim edilir. Çalışanlar açısından almış oldukları maaşlarında yapılan tüm işlemler hakkında bilgi alabilmeleri yasal bir hakları olduğundan Maliye Bakanlığı tarafından maaş bordrosu her ayın sonunda/başında alınan maaşlara ilişkin olarak düzenlenir. Günümüz Türkiye’sinde bir çalışanın ay sonunda/başında almış olduğu maaşına ilişkin olarak düzenlenen standart bir maaş bordrosu içerisinde maaşın brüt miktarı, maaşın net miktarı, sigorta ödeme miktarı, kesintiler(vergiler gibi), ikramiyeler ve primler gibi tüm ayrıntılı maaşta uygulanan işlemler hakkında bilgi verilmektedir. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması ise bu maaş bordrosunun sanal ortam üzerinden de görülebilmesine yardımcı oluyor.

Maliye Bakanlığı’nın çalışanlar tarafından maaş bordrolarının hem daha hızlı hem daha kolay hem de daha güncel olarak görüntülenebilmesine yardımcı olan e-bordro uygulaması sadece kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu personelleri tarafından kullanılabiliyor. Bu sebeple de Türkiye’de özel sektör alanında çalışan vatandaşların kullanamadığı Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması üzerinde kamu kurum ve kuruluşu çalışanları güncel ve geçmiş ayların memur maaş bordrolarını sadece dakikalar içerisinde görebilme şansını yakalıyor. Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulamasında kamu çalışanları görmek istedikleri maaş bordrosunun ay ve yıl bilgileri dışında T.C. kimlik numaralarını girerek, maaş bordrosunu görebiliyor.