Gündem E-devlet portalını kullanabilmek için giriş şifresine sahip olmalısınız!

E-devlet portalını kullanabilmek için giriş şifresine sahip olmalısınız!

30.11.2016 - 08:33 | Son Güncellenme:

İnternet ortamında kamu kurum ve kuruluşlarının internet hizmetleri e-Devlet Kapısı üzerinde toplanıyor. İnternet üzerinde yer alan e-Devlet Kapısı portalı e-Türkiye portalı olarak da biliniyor. E-Devlet Kapısı üzerinden tüm kamu kurum ve kuruluşlarının online hizmetlerine ulaşılabiliyor.

E-devlet portalını kullanabilmek için giriş şifresine sahip olmalısınız

İnternet altyapısının mobil akıllı cihazlar ile birlikte dünyanın her yerinde oldukça popüler bir hale geldiği bugünlerde, Türkiye’de kamu hizmetleri alanında da vatandaşlara daha modern ve daha kaliteli hizmetlerin sunulabilmesi amacı ile etkin biçimde kullanımı yaygınlaşmaya başladı. Bu çerçevede de son yıllarda vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirecekleri pek çok kamu işleminde genel olarak e-Devlet Kapısı çıkıyor. Bu sanal devlet portalı, Türkiye’de internet teknolojilerini kullanarak vatandaşa daha modern ve daha kaliteli standartlarda kamu hizmetleri sunabilmeyi amaçlayan kamu kurum ve kuruluşlarının dijital kamu hizmet uygulamalarını tek bir sayfa içerisinde bir araya getiriyor.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’nin elektronik ortam üzerindeki en güvenli sanal hizmet portalı olarak öne çıkan e-Devlet Kapısı internet sitesi üzerinde vatandaşların, son derece yüksek güvenlik önlemleri çerçevesinde kamu işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Özellikle de günümüzün en ileri teknolojisine sahip olan şifreleme sistemleri ve elektronik güvenlik çözümlerinin kullanılmakta olunduğu sanal devlet portalı e-Türkiye üzerinde vatandaşların herhangi bir kamu işleminden yararlanabilmesi veya vatandaşlık bilgilerine ulaşabilmeleri için öncelikli olarak kimlik doğrulaması yapmaları gerekiyor. Bu çerçevede de vatandaşlar e-Devlet Kapısı üzerinde kimlik doğrulama işlemlerinin ‘sisteme giriş’ penceresi üzerinden ulaşabildikleri giriş sayfasında kendisine sunulan 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor.

Günümüzde vatandaşlar e-Devlet Kapısı kimlik doğrulama işlemlerini ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza (elektronik imza) ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve yeni eklenen ‘internet bankacılığı ile giriş’ gibi yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyor. E-Devlet portalına yeni eklenen yüksek güvenlikli giriş yöntemi olan internet bankacılığı ile giriş yöntemi, vatandaşların hesabının bulunduğu (müşterisi olduğu) bankanın internet bankacılığı ekranı üzerinden doğrudan sanal devlet portalına güvenli geçiş imkanı sunuyor. Bu şekilde vatandaşların herhangi bir ek şifreye ihtiyaçları bulunmadan kimlik doğrulama işlemlerini yaparak, sisteme giriş yapmaları sağlanıyor.

Türkiye’de günümüz modern toplum yaşantısı içerisinde vatandaşların devlet kurumları ile ilgili olarak gerçekleştirmek durumunda kaldığı çok sayıdaki kamu işlem ve hizmeti artık sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinde yer alıyor. Türkiye’deki 281 bir kamu kurum ve kuruluşunun yaklaşık 1700 adet kamu hizmetini dijital platforma taşıyan e-Türkiye portalı ile birlikte artık vatandaşlar, çok sayıdaki kamu işlemini gerçekleştirirken, internetin hızlı ve pratik işlem olanaklarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internet ortamı üzerinde yer alan e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşların mesai saati sonu, hafta sonu tatili ya da resmi tatil gibi mesai saati dışı durumlara takılmadan ve bu şekilde hem zaman kaybı yaşamadan hem de çeşitli gecikme sorunları ile karşı karşıya kalmadan e-Devlet kanalı ile kamu işlemlerini gerçekleştirebilmeleri sağlanıyor. Günümüzde vatandaşların adres değişikliği işlemlerinden, öğrencilik işlemlerine kadar çok sayıdaki resmi işlemi e-Devlet Kapısı üzerinde yer alıyor.

Yazarlar