Gündem E-Okul VBS’ye nasıl giriş yapılır? (E Okul öğrenci notları yayınlandı mı?)

E-Okul VBS’ye nasıl giriş yapılır? (E Okul öğrenci notları yayınlandı mı?)

03.06.2017 - 17:49 | Son Güncellenme:

2016-2017 eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşılırken, gerek ders ve karne notları gerekse TEOG sınav sonuçlarının açıklanması sebebiyle veliler ve öğrenciler tarafından E-Okul gün geçtikçe daha fazla ziyaret edilmeye başlandı. Peki, E-Okul sistemine giriş nasıl yapılır, E-Okul sisteminden hangi bilgiler edinilebilir? E-Okul ile ilgili bütün detaylar haberimizde.

E-Okul VBS’ye nasıl giriş yapılır (E Okul öğrenci notları yayınlandı mı)

E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmaları sonucu geliştirilip kullanıma açıldığından beri ilkokul ve lise düzeyinde görev yapan bütün öğretmenler tarafından kullanılıyor. Ayrıca milyonlarca veli ve öğrenci de bu sisteme giriş yaparak, eğitim-öğretim hayatı ile ilgili merak ettikleri en ufak bilgiyi bile istedikleri her an öğrenebiliyor.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

Veliler bu sisteme son derece basit bir şekilde ulaşım sağlayıp not bilgileri, davranış durumu, devamsızlığın kaç gün olduğu gibi önemli bilgileri edinerek çocuklarının eğitim hayatıyla yakından ilgilenebiliyor. Bu sisteme, veliler ve öğrenciler e-okul.meb.gov.tr adresine girerek kolayca erişebiliyor. Peki, bu sistem nasıl kullanılır ve E-Okul sistemine nasıl giriş yapılır?

E-OKUL SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesine girdikten sonra, velisi olduğunuz öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası gibi bilgileri gerekli kutucuklara girmeniz gerekir. Daha sonra güvenlik uygulaması ve doğrulama işlemini yapmanız, kutucuğa gerekli rakam ve harfleri girmeniz gerekir. Bütün bu işlemlerden sonra sisteme giriş yaptınız demektir. Sisteme giriş yaptıktan sonra, velisi olduğunuz öğrencinin dönem içerisinde aldığı notlar, ödevleri ve notları, devamsızlık bilgileri, TEOG ve Parasız Yatılı Sınavları gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavların sonuçları E okul sistemi içerisinde ilgili başlıklarda bulunacaktır. Tek yapmanız gereken, öğrenmek istediğiniz bilgi ile ilgili sistem içerisinde bulunan menüdeki başlıklara tıklamak olacaktır.

E-OKUL’A GİRİŞ YAPARAK NE ÖĞRENEBİLİRİM?

En önemli öğrenebileceğiniz bilgi, öğrencinizin not bilgileridir. E-Okul sistemi içerisinde her konuda olduğu gibi notlar için de bağlantı bulunmaktadır. Hangi derslerin sınavlarına girildiği ve kaç puan alındığı buradan öğrenilebilir. Proje ödevi bölümü ile ilgili kısımda da ödevin ne olduğu, tamamlanma durumu gibi bilgileri öğrenebilirsiniz. E-Okul sistemi içerisinde ders programlarını takip edebilir, hangi gün çocuğunuzun hangi saatte hangi derste olduğunu takip edebilirsiniz. Devamsızlık bilgilerini de E-Okul’a giriş yaparak takip edebilirsiniz. Bunlar dışında nakil ihtiyacı durumunda bu işlemin takibini E-Okul üzerinden yapabilir, kayıt değişimi veya silinmesi ile ilgili bilgilere E-Okul üzerinden ulaşabilirsiniz.

26 VE 27 NİSAN TARİHLİ TEOG SINAV SONUÇLARI E-OKUL ÜZERİNDEN DUYURULDU!

Milyonlarca öğrenci, 26-27 Nisan tarihlerinde TEOG sınavlarına girmişti. 31 Mayıs sabahı saat 10.00’da MEB, E-okul sistemi üzerinden TEOG sınav sonuçlarını duyurdu. 1 milyondan fazla öğrencinin girdiği sınav sonuçları, sisteme giriş yapılarak öğrenilebilir.

Yazarlar