Gündem Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü çiftlik evinde öldürüldü, zanlı Etiler'de yakalandı

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü çiftlik evinde öldürüldü, zanlı Etiler'de yakalandı

13.07.2022 - 18:50 | Son Güncellenme:

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker, çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya'nın cinayet soruşturmasında gözaltına alındığı bildirildi. Cinayet suçlarını kabul etmeyen Akçekaya’nın yapılan teknik incelemelerin ardından olay günü İstanbul’dan Arıkan’ın çiftlik evine geldiği tespit edildi.

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Nazmi Arıkan, beraberinde şoförü Şerif Eker'le Gelibolu'nun Karainebeyli köyünde küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılan çiftliğine geldi. Çiftlik çalışanları öğle saatlerine kadar Arıkan ve Eker'i göremeyince şüphelendi.

Haberin Devamı

Telefonla da ulaşılamayınca kontrol için çiftlik evine giren çalışanlar, Arıkan ile şoförü Eker'in kanlar içerisinde cansız bedenleri ile karşılaştı. İhbar üzerine çiftliğe savcı, jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekibinin yaptığı incelemede Arıkan ve Eker'in bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Evli ve 2 çocuk babası olan Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü çiftlik evinde öldürüldü, zanlı Etilerde yakalandı

TOKATSPOR KULÜBÜ BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili Tokatspor Kulüp Başkanı Ufuk Akçekaya, eğitimci Nazmi Arıkan ve Şerif Eker’in cinayet zanlısı olarak JASAT ekiplerinin operasyonuyla İstanbul'da gözaltına alındı.

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü çiftlik evinde öldürüldü, zanlı Etilerde yakalandı

CİNAYET GÜNÜ İSTANBUL'DA ÇİFTLİK EVİNE GELDİ

Gelibolu İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki sorgusu devam eden Ufuk Akçekaya’nın cinayet suçlamalarını reddettiği belirtti. Jandarma ekiplerin, başarılı teknik çalışmaları sonucunda Ufuk Akçekaya’nın cinayet günü İstanbul’dan otobüsle Gelibolu’ya geldiği oradan da ticari taksi ile ilçeye bağlı Karainebeyli köyündeki Nazmi Arıkan’ın çiftliğine geldiği tespit edildi.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMI

Ufuk Akçekaya 6 gün önce sosyal medyadan yaptığı bir başka paylaşımda ise Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları olarak kendisiyle yapılan lisans anlaşmasının iptal edildiğine dair yazı ile birlikte şu paylaşımı yaptı:

“Sevgili dostlar hakkımda kurumlarımla ilgili mesnetsiz haberlerin sebebini tekrar belgeleriyle açıklamak istiyorum. 3 yıl önce bugün işlettiğim Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarım (8 şube) dersler başlamasına 1 ay kala (2.500 öğrenci) tam 3 yıl önce bugün 7 Temmuz 2019 tarihinde internet sitesinde ekteki şekilde ilan etmiştir. Bu duyuruyu şubelerimi/ismimi yayınlayıp/kitap yayın vermeyerek binlerce insanı mağdur etmiş/kayıt sildirme furyası başlatmıştır. 10 yıllık anlaşmamızı sebep göstermeden/haber vermeden bozmuş tüm düzenimizi alt üst etmiştir. Eğitim sektöründe Kayıtlarımızı 12 Ocak 2019 Tarihinde yaptığımız bursluluk sınavıyla aldığımız bir sistemde 1 ay kala böyle bir hareket iyi niyetten uzak tamamen bir kumpastır. Binlerce öğrencinin bu durumu sebebiyle planlı bir şekilde şahsımı/şirketlerimi zora sokmuşlardır. Öğretmenlerle anlaşmalar Haziran 2019'da yapılmış/bina kiraları/SGK vergi hepsi alınan kayıtlarda kullanılıp ödenmişken derslerin başlamasına az bir zaman kala bu hal ticari olarak tüm sistemimi zora sokmuştur. 2016 yılında 10 yıllığına anlaşmış ve bozulmaması adına iki eski şirketi de (Tutkum Fen Bilimleri Lmt ve Beylikdüzü Fen Bilimleri Lmt) devir almışımdır. Bu anlaşma kesinlikle bozulmayacak diye sözleşmişizdir. Anlaşma bozulursa ilk yılımın cirosu kadar dövize çevirerek (2016-2017 Eğitim dönemi cirom 5.000.000$) bana ödeme sözü vermişlerdir. Sonuç olarak bunu uygulamamışlardır.3 yıldır büyük zorluklar içinde götürdüğümüz sistem artık tamamıyla tıkanmıştır. Ticari ve İtibari suikast yapılmıştır. Takdir kamuoyunundur. Ufuk Akçekaya /8 Şube Kurucusu.”

Haberin Devamı

'ARIKAN 36, EKER İSE 34 YERİNDEN BIÇAKLANMIŞ'

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Karainebeyli köyündeki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülen Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'in otopsi işlemleri tamamlandı. Eker'in ağabeyi Ahmet Eker, "Üzüntülüyüz. Buradaki yetkililerden öğrendiğimiz kadarıyla Nazmi Arıkan'ın 36, kardeşim Şerif Eker'in ise 34 yerinden bıçaklanmış. Nazmi Bey'in Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verileceğini öğrendik. Biz de cenazemizi Beykoz Mehmet Şevket Reis Mahallesi'nde defnedeceğiz." 

Haberin Devamı

CENAZELERİ İSTANBUL'A GÖTÜRÜLECEK

Otopsi için Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne morguna getirilen Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker’in cenazeleri tamamlanan işlemlerinin ardından defin için İstanbul’a gönderilecek.

KATİL ZANLISI YAKALANDI

Ünlü eğitimci Nazmi Arıkan cinayetinde yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Detayları CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ aktardı. Uludağ'ın değerlendirmeleri şöyle; Eğitim camiasını gerçekten derinden sarsan bir cinayet bu. Eğitim camiasını üzen bir olaydı. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı dün itibarıyla yoğun bir çalışma başlatmıştı. Ve Nazmi Arıkan ile şoförünü öldüren zanlı İstanbul Etiler'de gizlendiği adresinde kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan zanlı Çanakkale'ye götürüldü ve şu an sorgulanıyor.

Haberin Devamı

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü çiftlik evinde öldürüldü, zanlı Etilerde yakalandı

Nazmi Arıkan, eğitim camiasında bilinen, tanınan önemli bir isim. Fen Bilimleri Eğitim Kurumları'nın kurucusu ve eğitim camiasında da takdir ve saygı gören bir isimdi. Şoförüyle birlikte Çanakkale Gelibolu'daki çiftlik evine gitmişti. Orada bayram tatilini geçirmek istiyordu ama gece saat 24.00 sıralarında çiftliğine gelen bir katil zanlısı tarafından vahşice bıçaklanarak hem şoförü hem kendisi öldürülmüştü.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı hemen bir çalışma başlattı ve katil zanlısının Çanakkale'ye otobüsle geldiği, daha sonra bir taksiye bindiği ve taksiyle de bu olay yeri çiftliğe geldiği ve gece 24.00 sıralarında çiftliğe girip bu vahşi cinayeti işledikten sonra yine aynı geldiği taksiye binerek olay yerinden kaçtığı tespit edildi. Yapılan kamera takiplerinden katil zanlısın İstanbul'a geldiği tespit edildi.

Katil zanlısını taşıyan taksi şoförüne ulaşıldı. Katilin kimlik bilgilerine ulaşıldı ve İstanbul'daki adres tespit edildi. Dün gece itibarıyla zanlı İstanbul'da Etiler'de gizlendiği adresinden kıskıvrak gözaltına alındı. Çanakkale Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından da sorgulanıyor.

NEDEN ÖLDÜRDÜ?

Ön bir ifadesi var. Nazmi Arıkan ile katil zanlısı arasında dershane işletmeciliği konusunda daha önceden oluşan anlaşma olduğu ve daha sonra bu anlaşmanın bozulduğu ve katil zanlısı da bu anlaşmayı husumete dönüştürdü. Ve daha sonrasında bu noktaya geldiği yönünde bilgiler var. Tabi ayrıntılı bilgiler de bu soruşturmanın tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak. Nazmi Arıkan'ın tanıdığı bir isim. İddiaya göre; tehdit alındığı bir yönünde bilgiler var.

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü çiftlik evinde öldürüldü, zanlı Etilerde yakalandı

GECE YARISINA KADAR YAKINLARIYLA TELEFONLA GÖRÜŞMÜŞ

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyündeki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülen Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'in cenazeleri, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Cinayetin işlendiği çiftlik evine gelen Nazmi Arıkan ile şoför Şerif Eker'in yakınları gözyaşlarına boğuldu. Olayı duyarak çiftliğe gelen köylülerin de çok üzgün olduğu görüldü.

SALONDA ÖLDÜRÜLDÜLER

Çifte cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında bazı bilgilere de ulaşıldı. Bayram süresince çiftlik evinde kalan Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'in cansız bedenlerinin yemek yenilen salon kısmında bulunduğu öğrenildi. Arıkan'ın dün gece son olarak çiftlikte görev yapan veteriner ile saat 23.00'e kadar birlikte olduğu ve gece yarısı da bir yakınıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirlendi. Gece yarısından sonra ise Arıkan ve şoförüne ulaşılamadığı ortaya çıktı.

MUHTAR YILDIRIM: HEPİMİZ ŞOKTAYIZ

Karainebeyli Köyü Muhtarı Ali Yıldırım, "Nazmi Arıkan köyümüzde sevilen bir kişiydi. 10 seneden beri köyümüzde oldukça fazla tarım arazisi satın aldı. Yöre halkına ve köyümüze faydası olan bir kişiydi. Kurban Bayramından bu yana çiftlikte bulunuyordu. Böyle bir olayı kesinlikle beklemiyorduk. Duyunca çok üzüldük. Hepimiz şoktayız. Nazmi Hoca ve yanındaki şoförü katledilmiş. Olay gece saatlerinde olmuş. Saat 23.00'e kadar çiftlik veterineri Nazmi Hoca'nın yanındaymış. O ayrıldıktan sonra Nazmi Hoca saat 24.00 sıralarında bir yakını ile telefonla görüşme yapmış. Buradan olayın o saatten sonra meydana gelmiş olduğu düşünülüyor. Gündüz çiftlik çalışanları Nazmi Hoca'nın saat 12.00'ye kadar dışarı çıkmadığını fark edip, bakmaya gitmesiyle olay ortaya çıkıyor. İçeri girdiklerinde evin salon kısmında Nazmi Hoca ve şoförünün bıçaklanmış şekilde yerde kanlar içinde buluyor" dedi.

NAZMİ ARIKAN KİMDİR ?

Nazmi Arıkan, Yozgat'ın Sorgun ilçesi Salur köyünde doğdu. Salur köyünde ilkokul ve ortaokulu okudu. Tokat Öğretmen Okulu’nu bitirdikten sonra sınıf öğretmeni oldu. Gazi Eğitim Enstitüsü’nde okuyarak fizik öğretmenliği diplomasını aldı. MEF Dershanesi’nde öğretmenlik yaparken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği bölümünde okudu. Bolu Öğretmen Okulu’nda bir yıl öğretmenlik yaptı ve ardından özel dershaneciliğe geçti. 1997 yılında Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi’ni devraldı. Tek şube olarak aldığı dershane 2012 yılında İstanbul’da 25, Türkiye genelinde ise 80 şubeye ulaştı. 2011 yılında Fen Bilimleri Okulları’nı açtı.