Gündem Eğlence mekanında kanlı gece! 1 ölü, 7 yaralı

Eğlence mekanında kanlı gece! 1 ölü, 7 yaralı

19.08.2023 - 10:38 | Son Güncellenme:

İzmir'in Çeşme ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan silahlı kavgada 1 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, biri ağır 7 kişi yaralandı.

Eğlence mekanında kanlı gece 1 ölü, 7 yaralı

Olay, gece saatlerinde Alaçatı Mahallesi'ndeki bir gece kulübünde meydana geldi. Mekana gelen şüpheliler ile iş yerinin güvenlik görevlileri arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Büyüyen tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Mermilerin isabet ettiği 2 güvenlik görevlisi ile olayın ardından yaşanan arbedede 5 müşteri yaralandı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine adrese çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Güvenlik görevlilerinden Samet Öztaşkın, burada, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Diğer güvenlik görevlisi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. 5 yaralı ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

4 kişi oldukları tahmin edilen şüphelilerin kaçtıkları otomobili İnönü Caddesi'nde boş bir arsada ekipler tarafından terk edilmiş bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürerken, yaşananlar ise gece kulübündeki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Bir yıldır aynı yerde görev yapan Samet Öztaşkın'ın bekar olduğu ve otopsi işlemlerinin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Eğlence mekanında kanlı gece 1 ölü, 7 yaralı

BEACH CLUB'A ALINMAYAN 2 KİŞİ ATŞE AÇMIŞTI

Çeşme'de 13 Ağustos'ta da beach club'a rezervasyonları olmadığı için alınmayan 2 şüpheli çevreye rastgele ateş edip, olay yerindeki taksi şoförü F.G.'yi omuzundan yaralamıştı.

Eğlence mekanında kanlı gece 1 ölü, 7 yaralı

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öztaşkın'ın öldüğü silahlı kavgayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında M.M., B.Y., O.D., Ü.G., İ.A. gözaltına alındı. 5 şüphelinin üzerinde yapılan aramalarda toplam 3 tabanca ele geçirildi. Ayrıca olayda yaralı sayısının 2’si silahla, 10’u darp sonucu 12 olduğu belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi'ndeki bir eğlence mekanına, 19.08.2023 tarihi saat 02.15 sıralarında 5 şahıs, 2 araç ile gelerek işletmenin özel güvenlik görevlisine ve içeride bulunan müşterilere ateş ederek olay yerinden kaçtıkları tespit edilmiştir. Silahla açılan ateş sonucu 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız yaralanmıştır. Ayrıca, olayda çıkan arbede nedeniyle yaralanan 10 vatandaşımız ile birlikte toplam 12 yaralı vatandaşımız çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Emniyet ve jandarmamızın iş birliği içerisinde yürüttüğü çalışma sonrasında kaçan 5 şüpheli (M.M., B.Y., O.D., Ü.G., İ.A), suç aleti 3 tabanca ile yakalanmıştır. Konuyla ilgili soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."