Gündem Eşit temsil sözü

Eşit temsil sözü

25.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Özel, “Gelecek sefer İzmir’de 15 erkek aday varsa; 15 tane de kadın aday olacak. Adayların yarısı 40 yaş altıysa, yarısı 40 yaş üstü olacak. Bıyıklı, yaşlı erkek partilerden ayrışacağız” dedi.

Eşit temsil sözü

CHP lideri Özgür Özel, İzmir’de, Foça Halk Buluşması’na katıldı. Meydanda toplanan kalabalığa seslenen Özel, “İzmir’de 12 tane 40 yaş altı adayımız var. Özgür Özel CHP’de genel başkan oldukça ‘Değişim, dönüşüm, gençleşme, kadınlara eşit temsil’ diyen bir partide gelecek sefer İzmir’de 15 erkek aday varsa; 15 tane de kadın aday olacak. Adayların yarısı 40 yaş altıysa, yarısı 40 yaş üstü olacak. Tecrübeyle deneyimi, gençliğin enerjisiyle, erkeklerin gücünü, enerjilerini ve ısrarını kadınların zekası ve çözüm odaklı olmalarıyla birleştireceğiz. Türkiye’de bıyıklı, yaşlı erkek partilerden her yaştan gençlerimizle ve yarı yarıya kadınların söz sahibi olduğu bir partiyle ayrışacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İzmir geçit vermeyecek’

Konuşmasında gençlere seslenen Özel, şöyle devam etti: “Yaşam biçimine müdahale eden, kimin ne giyeceğine ne içeceğine karışan ama şimdi İzmir’de rozeti çıkararak bıyığı incelterek, ampulü basmayarak, genel başkanlarının fotoğraflarını asmayarak yarışa girişenler var. İzmir’in tüm gençlerinin dikkatini bu tehlikeye çekmek istiyorum. Geçmişte alkol yasağı görüşülürken, ‘Hiç satılmasa ne olur?’ diyen aday gelmiş; içkili mekanları geziyor. Bunların ne yapacaklarını, söylediklerine göre değil; başka illerde ne yaptıklarına göre değerlendirin. Eskiden Boğaziçi’nde 6 rektör adayı dizilirdi. 3’ü cumhurbaşkanına YÖK tarafından yollanırdı. İstediğini atardı. O yollanan 3’e bir tane bile AK Partili giremediği için OHAL sırasında kanunu değiştirdi. Rektör atama yetkisini kendine aldı. Vali, genel müdür atar gibi rektör atıyor. Atadığı rektör, Boğaziçi’nde neler yaptı; gördünüz. Boğaziçi’ndeki rektörü kim atıyorsa, Hamza Dağ’ı da o atadı. İzmir’e de kayyum atamaya çalışıyor. İzmir buna geçit vermeyecek.”

Haberin Devamı

‘Canla başla çalıştım’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. İmamoğlu, “5 yıl boyunca canla başla çalıştım. İstanbul’un bütün sokaklarında, Beylikdüzü’nde olduğu gibi başım dik gezebilmek için çok çalıştım. Seçimi kazanmak için her yol mübah diyen anlayışa son vereceğiz. Vatandaşımıza zarar veren demokratik hakkını yok sayan o anlayışa son vereceğiz” dedi.