Gündem Eylem hazırlığındaki iki PKK’lı yakalandı

Eylem hazırlığındaki iki PKK’lı yakalandı

27.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da sansasyonel eylem arayışında olduğu belirlenen PKK/KCK terör örgütü mensupları Fatıma Al Musa ve Velat Jamo Başakşehir’de yakalandı.

Eylem hazırlığındaki iki PKK’lı yakalandı

FERİT ZENGİN HABER MERKEZİ - Teröristlerden “Sterk Evindar” kod adlı Musa’nın terör örgütünün Suriye’deki kamplarında patlayıcı ve saldırı eğitimi alan takım komutanlarından, Jamo’nun ise bölge sorumlularından birisi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Yurda kaçak yollarla giren iki PKK/KCK’lı teröristin Başakşehir’de kiraladıkları ev görünümündeki adreste sansasyonel eylem hazırlığı yaptığı yönünde istihbarat alan İl Jandarma ekipleri, dün sabaha karşı operasyon düzenledi. Operasyonda PKK/KCK terör örgütü mensubu oldukları belirlenen “Sterk Evindar” kod isimli Fatıma Al Musa ile Velat Jamo isimli teröristler yakalanarak, gözaltına alındı.

Sorguya alınan iki teröristten Fatıma Al Musa’nın, 2011 yılında Suriye/Racu bölgesinde PKK/KCK terör örgütüne katılarak sırasıyla; Suriye’nin Kobani ve Kamışlı bölgelerinde silahlı faaliyet gösterdiği, aynı yıl 25 kişilik örgüt mensubu ile birlikte Irak’ın Kuzeyi Gara bölgesine geçtiği ve altı ay savaşçı eğitimi aldıktan sonra Kandil’e geçiş yaptığı belirlendi.