Gündem Facebook Kosova'yı da tanımaya başladı (facebook yenilikleri izle)

Facebook Kosova'yı da tanımaya başladı (facebook yenilikleri izle)

20.11.2013 - 18:10 | Son Güncellenme:

Ve Facebook Kosova'yı da tanımaya başladı...Facebook, Kosova'nın bağımsızlığını tanıdı ve en çok tercih edilen sosyal ağlar arasında bir ilke imza attı.

Facebook Kosovayı da tanımaya başladı (facebook yenilikleri izle)

Facebook, Kosova'nın bağımsızlığını tanıdı ve en çok tercih edilen sosyal ağlar arasında bir ilke imza attı.

Kosova'nın Avrupa Entegrasyon Bakanı Vlora Çitaku, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Facebook'un Kosova'yı resmen tanıdığını duyurdu. Artık kullanıcılar Facebook üzerinden Kosova'yı ülke olarak ekleyebiliyor.

Birkaç ay önce Kosovalı Luard Kullolli, Facebook'un kurucusunu Mark Zuckerberg'e bu konuda bir dilekçe göndermişti. Dilekçe 10 bin Kosovalı tarafından imzalanmış ve Kosova'nın bir ülke olarak tanınması çağrısı yapılmıştı.

Haberin Devamı

Facebook’tan açıklama:

Şirketler, ülkelerin resmi olarak tanınması konusunda herhangi bir rol oynayamaz; bu, uluslararası toplum tarafından karara bağlanan bir süreçtir. Facebook’un sağladığı lokasyon hizmeti kapsamında her kullanıcı, yer etiketlemesi yapmak istediği yeri kendisi oluşturabilir. Hizmetlerimizin kullanıcıların ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmak adına yer etiketlemeleri ve reklam hedefleme için önerilen lokasyonlar, kullanıcıların ürettiği içeriklerden ve Foursquare gibi üçüncü parti kaynaklardan gelen bilgiler doğrultusunda belirlenmektedir.