Gündem Gece kulübü yangınında tadilat görüntüleri ortaya çıktı! Elyaf malzemeleri görüldü

Gece kulübü yangınında tadilat görüntüleri ortaya çıktı! Elyaf malzemeleri görüldü

02.04.2024 - 18:14 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınında tadilat görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, işçilerin çalıştığı yerlerde elyaf malzemelerin bulunduğu görüldü.

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği 'Masquerade' isimli gece kulübü yangınına ilişkin iş yeri sahipleri ve sorumlu müdürle birlikte 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan işletme sahiplerinden Şehzade Ş. iki hafta önce kulübün tadilatını görüntüleyerek 'Yenilenmeye devam', 'Bizim işlerin en güzel yanı yenilik ve yenileme' notuyla sosyal medyada hesabında paylaştı.

Haberin Devamı

Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade Ş. İle sorumlu müdür İsmet Ş. , İşletme Müdürü Arda A.P., Muhasebeci S.A, tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. gözaltına alındı.

ELYAF MALZEMELERİ GÖRÜLDÜ

ekiplerin olay yerinde çalışmaları sürerken gece kulübünde yapılan tadilatın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, işçilerin çalıştığı yerlerde ise elyaf malzemelerin bulunduğu görüldü.

 

AYNI ANDA BİN 400 KİŞİ

Gece kulübünün kapasitesinin bin 400 kişi olduğu ve haftada 5 bin kişiye hizmet verebildiği öğrenildi.

TADİLATTAYDI

Sezonun en son etkinliğini 9 Mart tarihinde düzenleyen kulüp ardından tatile girerek tadilata başladı. İlk ruhsat tarihi 1987 olan kulübün eski bir yapının alt katında hizmet veriyor olması sebebiyle süreç içerisinde çok kez tadilat yaptırdığı biliniyor. Bundan önceki son kapsamlı tadilatın ise 2018 yılında yaptırılarak ruhsatının yenilendiği belirlendi.

Haberin Devamı

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından açıklama yapan İmamoğlu, kulübün en son itfaiye raporunu 2016 yılında aldığını ruhsat yenilemesini ise 2018 yılında yaptığını ifade etti.