Gündem ‘Gördüklerimi unutamıyorum’

‘Gördüklerimi unutamıyorum’

16.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesindeki incelemelerine ilişkin gözlemlerini anlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Yine gideceğim. Gördüklerimi unutamıyorum. Gecelerdir uyumak mümkün değil… Vatandaşlarımızın kanı bu iktidarın elindedir” dedi.

‘Gördüklerimi unutamıyorum’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Seçimleri ertelemeye çalışıyorlar. Seçimler zamanında olacak. Seçim savaş dışında ertelenemez... Aklınızdan bile geçirmeyin. YSK bunu talep ederse, demokrasiye darbe talebinde bulunmuş olur” dedi.

Haberin Devamı

CHP lideri partisinin genel merkezindeki basın açıklamasında, deprem bölgesindeki incelemelerine ilişkin gözlemlerini anlattı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

“UYUMAK MÜMKÜN DEĞİL: Acım tarifsiz. Deprem bölgesini karış karış gezdim. Yine gideceğim. Gördüklerimi unutamıyorum. Gecelerdir uyumak mümkün değil. Dehşet içindeyim. Bir üzülüyorum, bir öfkeleniyorum. Ailesiz kalan çocuklar gördüm. Evlat kaybetmiş annelere sarıldım. Ölmüş evladının cenazesini bekleyen babalarla ağladım. Enkaz altında kalan, sevdiklerinin sesini duyan, çaresiz kalan kadınların feryadını dinledim. Bir vinç gelsin diye, yıkıntı başında soğuktan titreyenleri gördüm. Ve onlarla birlikte üşüdüm. ‘Devlet nerede’ diye haykıranları duydum. Bunlar kulaklarımdan silinmiyor.

Haberin Devamı

VATANDAŞLARIMIZIN KANI: ‘Devlet nerede’ cümlesinin ayrıntılarını aktarayım; tedbirsizlik, sorumsuzluk, denetimsizlik, yıkım, çöküş, liyakatsizlik, rüşvet, her türlü değerden kopma, yağma, hırsızlık. Vatandaşlarımızın kanı bu iktidarın elindedir. Tek adam rejimi devleti felç etti. Karar marar alamıyor. Yaşadıklarımızın baş sorumlusu tek adamdır. Ve onun bu ülkeye dayattığı rejimdir. Asla koordine olamadılar. En kritik saatlerde geç kaldılar. İnsanlarımız donarak öldüler. İnsanlarımız ölürken, onlar nasıl bu işi ‘siyaset üstüne taşırız’, ‘sorumluluk almayız’ diye özel bir çaba harcadılar. Beceriksizlikleri on binlerce insanımızın canına mal oldu.

ASKERİ BEKLETTİLER: İnsanlarımız enkaz altında inlerken kahraman ve eğitimli Mehmetçiğimiz kışlalarında bekletildi. Kendi askerinden korkmak. Allah aşkına bu nasıl bir korkaklıktır. İlk 12 saat içerisinde bütün sorunları çözebilecek kapasiteye sahip, ama askeri kışlalarında özellikle beklettiler.

ASRIN FELAKETİ ERDOĞAN’DIR: Asrın felaketi’ demiş beyefendi. Bu ülke için asrın felaketi tek adam rejimidir. Erdoğan’dır. Felaket üstüne felaket yaşadık. Hepsinde beceriksizliğiyle, bir önceki felaketi aratır oldu. Halkımıza yaşatılan koordinasyonsuzluk ve devletsizlik, asrın felaketi, asrın cinayeti, asrın ihanetidir. Vefat edenlerin sayısı 30 bini geçti, ya Allah rızası için bir kişi bile istifa etmedi. 30 bini aşkın kişi hayatını kaybeder, bir kişi ve şürekâsı devleti yönetir, ama bir tek Allah’ın kulu ‘ya benim vicdanım var kardeşim’ deyip istifa etmez. Yıkılan binaların imzalarını kim attı, size o izinleri kim verdi? Size kim gidip bunları denetlemeyin talimatı verdi? Hepsi çıkacak ortaya söz veriyorum. Asla yakalarını bırakmayacağım, tamamının hesabını soracağım.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELERİ AÇIN: Üniversitelerimize ve öğrencilerimizin yurtlarına çökmeye çalışıyorlar. Derhal üniversiteleri açın. Öğrenciler yurtlarında kalsınlar. Zaten doğru dürüst yurtta yok. Büyükşehirlere geleceklerse halkıma söz veriyorum, bizim belediye başkanlarımızın olduğu şehirlere gelenlerin tamamının yerleşim sorununu çözeceğiz.

Aklınızdan bile geçirmeyin

Seçimleri ertelemeye çalışıyorlar. Rolü belli isimleri öne sürüyorlar, ertelemeden bahsediyorlar. Halkıma açık ve net söylüyorum, seçimler zamanında olacak. Seçim savaş dışında ertelenemez. TBMM’de de YSK’da da afet halinde seçimi erteleme diye bir olay yoktur. Böyle bir yetki de yoktur. Aklınızdan bile geçirmeyin. Bunu YSK talep ederse, demokrasiye darbe talebinde bulunmuş olur... Şimdi Erdoğan çıkmış ‘bana bir yıl daha verin’ mesajıyla ortada geziniyor. Ya Erdoğan, bu ülke sana tam 20 yıl verdi. Artık bu saatten sonra sana bir yıl değil, bir saat bile veremez.