Gündem GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok kolay!

GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok kolay!

06.09.2015 - 23:19 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı sorgulamak ve ödemek için web tahsilat uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu haberimizde GSS ve BAĞ-KUR prim borç sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok kolay

BAĞ-KUR kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar Bağ-Kur hizmetlerinden yararlanabilmesi için ve BAĞ-KUR Kurumu tarafından emekli olabilmek için ödemeleri gereken belli miktarlarda primler vardır. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar her ay düzenli olarak bu primleri ödediği zaman Bağ-Kur hizmetlerinden yararlanabilir. Vatandaşların ödemesi gereken primler tamamlandığı zaman ve vatandaşın emeklilik yaşı geldiği zaman bağ-kur kurumundan emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler. Vatandaşlar bağ-kur kurumuna ödemesi gereken prim miktarlarını BAĞ-KUR borç sorgulama yaparak öğrenebilirler.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşlar BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu uygulamalardan gerçekleştirebilir. İnternet üzerinden BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. SGK internet sitesine giriş yaptıktan sonra üst tarafta bulunan seçeneklerden E-SGK seçeneğini bulmalısınız. Bu bölümün alt seçeneklerinden E-Hizmetler seçeneğini seçtikten sonra yapabileceğiniz işlemlerin bir listesi karşınıza gelecektir. E-Hizmetler seçeneğini seçtikten sonra sistem sizi E-Devlet sistemine yönlendirecektir. E-Devlet sisteminden işlem yapmak içinde sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra 4B hizmetleri bölümü altından 4B borç durumu seçeneğini seçerek bağ-Kur borç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

GSS Borç Sorgulama

Genel Sağlık Sigortası yani GSS hizmetinden tüm vatandaşlar yararlanabilmektedir. Genel Sağlık Sigortasından yararlanmak isteyen vatandaşların yapması gereken tek şey sigorta için yatırılması gereken miktarların yatırılmasıdır. Yatırılması gereken bu primler yatırıldığı zaman vatandaşlar Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilir. Ödenmesi gereken sigorta miktarlarını Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ödemeniz gereken sigorta miktarlarını GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz.

GSS borç sorgulama işlemini internet üzerinden SGK kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-SGK bölümünü açmalısınız. Açılan seçenekler arasından E-Hizmetler seçeneğini seçtikten sonra E-Devlet sistemine yönlendirilmiş olursunuz. E-Devlet sisteminden işlem yapmak için ise sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sağ üst tarafta bulunan sisteme giriş linkini tıkladığınızda karşınıza giriş seçenekleri gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçmektedir.

Haberin Devamı

Bu seçeneği seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden GSS borç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetlerinden diğer hizmetler seçeneğini bulmalısınız. Bu bölümden Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama seçeneğini seçtikten sonra GSS borç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.