Gündem Hamilelik testi nasıl yapılır?

Hamilelik testi nasıl yapılır?

30.04.2018 - 10:09 | Son Güncellenme:

Kadın üreme organını olan yumurtayı erkek sperminin döllemesi sonucunda gebelik ortaya çıkar. Erkeğin sperm ile döllenen yumurta 5 ila 6 gün içinde rahmin iç tabakasına yerleşir. Bu süreci kadın anında göremez ve bunun için belirli testleri yaptırması gerekir. Bu testler nedir ve nasıl yapılır?

Hamilelik testi nasıl yapılır

Gebelik Süreci Nedir?

Haberin Devamı

Gebelik şüphesi olan kadınlar bu durumda belirli testler yaptırması gerekir. Bu testler günümüzde farklı şekillerde olabilmektedir. Kan ve idrardan gerçekleşebilen bu testlerde HCG hormonu var mı diye bakılır. Erkek üreme spermi ile kadın yumurtasının birleşmesi ile gerçekleşene gebelik sürecinde kadınlar bunu anlamak için test yapması gerekiyor. Bu testler ise günümüzde çok kolay olup, evde ve sağlık merkezinde kolayca yapılmaktadır.

Evde Test Nasıl Yapılır?

Gebelik şüphesi olan kadınlar bu şüphe perdesini kaldırmak ve gebe olup olmadığını öğrenmek için evde kendi kendine test yapabilir. Evde idrar testi ile gebe olup, olmadığını öğrenmek isteyen bayanlar eczaneden alacağı gebelik testi ile kolayca gebe olup olmadığını öğrenebiliyor. Gebelik testi için siz de eczaneye giderek evde gebelik testi yapabileceğiniz testi alabilirsiniz. Evde hastaneye gitmeden gebe olup olmadığınızı aldığınız testin üzerine biraz idrar damlatarak birkaç dakikada öğrenebilirsiniz. Bu test kesin sonuç vermemiş olsa bile doğruluk oranına baktığımızda gebeliği ortaya çıkardığını görüyoruz. Çift çizgi olması halinde durum gebelik durumu yani pozitif demektir. Aynı şekilde, tek çizgi olmuş ise gebelik durumu yok anlamı taşır. %90 doğruluk taşıyan bu test sonrasında anne adayları sağlık merkezine giderek daha kapsamlı testte yaptırabilirler.

Haberin Devamı

Sağlık Merkezinde Test Nasıl Yapılır?

Gebelik testi için bir diğer yöntem ise sağlık merkezine giderek kan vermektir. Bu yöntem %100 doğruluk başarısı ile en güvenilir yöntemlerden biridir. Bu nedenle hamilelik testi için sağlık merkezine gitmek yeterli olup, gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Kan vermeniz halinde birkaç saat için de gebelik durumunun pozitif ya da negatif olduğunu anında öğrenebilirsiniz. Gebe olmak için iki seçenekten biri olan kan verme uzmanların ve doktorların en çok önerdiği yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.