Gündem Sınavlar ertelendi mi? Hangi sınavlar ertelendi?

Sınavlar ertelendi mi? Hangi sınavlar ertelendi?

09.04.2021 - 16:42 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan erteleme açıklamasının ardından ÖSYM tarafından yapılacak sınavlar için de erteleme kararı var mı araştırılıyor. KPSS DHBT, DİB MBSTS, YDS ertelendi mi? Hangi sınavlar ertelendi? İşte ertelenen sınavlarla ilgili son dakika gelişmeleri.

Sınavlar ertelendi mi Hangi sınavlar ertelendi

Hangi sınavlar ertelendi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Nisan ayında gerçekleşecek olan iki sınavın ertelendiğini duyurdu. Gözler ÖSYM'ye çevrildi. ÖSYM tarafından yapılacak sınavlarda da erteleme olacak mı? İşte Milli Eğitim Bakanı Selçuk tarafından yapılan o açıklama ve ertelenen sınavlar.

Haberin Devamı

HANGİ SINAVLAR ERTELENDİ?

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre 25 Nisan'da yapılacak Bursluluk Sınavı ertelendi. Sınavın ne zamana erteleneceği ise salgının seyrine göre belli olacak. Ayrıca 25 Nisan'da yapılacak Adaylık Kaldırma Sınavı da ertelendi.

ÖSYM'den ise Nisan ayında yapılacak sınavlarla ilgili erteleme kararı gelmedi. 10 Nisan tarihinde DİB MBSTS gerçekleşecek. 11 Nisan tarihinde KPSS DHBT sınavı yapılacak. 24-25 Nisan tarihlerinde e-YDS 2 ve 3 yapılacak.

LİSELERDE YÜZ YÜZE SINAVLAR ERTELENDİ Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart Pazartesi gününden itibaren başlatılması planlanan sınavları 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacaktır.

Haberin Devamı

12. sınıfların sınavları devam edecek olup 16 Nisan Cuma gününe kadar tamamlanacaktır.