Gündem İpek, İngiltere’de lüks hayat yaşıyor

İpek, İngiltere’de lüks hayat yaşıyor

14.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ çatı davasının firari sanığı ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek, İngiltere’nin başkenti Londra’da lüks içinde yaşamayı sürdürüyor. İpek, şehirdeki 3 ofisi, kendi soyadını plakasında taşıyan lüks aracı ve şoförüyle rahat bir yaşam sürüyor. Koza Ltd. adı altında İngiltere’ye kaçırdığı servetle, kentin merkezindeki Temple semtindeki lüks, tarihi binada geniş bir ofisi merkez olarak kullanan firari Akın İpek’in, Londra’nın finans merkezi The City’de ve Gray’s Inn Road’da da birer ofisi bulunuyor.

İpek, İngiltere’de lüks hayat yaşıyor

İngiliz mahkemelerinde, kayyumlara devredilen Türkiye’deki Koza Holding’e karşı açtığı davaları bu yıl içinde kaybeden İpek, kentteki diğer FETÖ mensupları ile de ilişkisini sürdürüyor. İngiltere Yüksek Mahkemesi geçen hafta İpek’in şirketin varlıklarını kişisel hukuki masrafları için kullanmasına izin vermemişti.

Haberin Devamı

Davaları kaybetti

İngiliz mahkemesi, Koza Altın’ın İngiltere’deki iştiraki Koza Ltd’in İpek’in kişisel hukuki mücadelesini finanse etmek zorunda olmadığına hükmetmişti. Alınan kararda İpek’in, şirkete ait on milyonlarca doları banka dekontları ve diğer belgelerle sakladığının kanıtlanması etkili olmuştu.