Gündem İsmail Demir duyurdu! SİPER füzesi 100 km menzili aştı

İsmail Demir duyurdu! SİPER füzesi 100 km menzili aştı

30.12.2022 - 21:23 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, 'Siper' füzesinin 100 kilometre menzili aştığını ve başarıyla hedefi vurduğunu duyurdu.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, "Uzun menzilli hava ve füze savunmamız için kilit önemdeki SİPER Ürün-1 Sisteminden Güdümlü Test Füzesiyle 100 km'yi aşan menzildeki hedef başarıyla vuruldu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İsmail Demir duyurdu SİPER füzesi 100 km menzili aştı

CNN TÜRK'te açıklama yapan Erdoğan Karakuş şu ifadeleri kullandı:  Bu füze artık Patriotu yakaladığımız manasında bir füze. 2022 yılının uzun süren çalışmaları sonucunda bu noktaya gelmemiz Türkiye açısından çok önemli. Bunun tabii biz başlangıç yılı 98’den itibaren alçak irtifa olanını yaptık daha sonra orta irtifa olanı yaptık şimdi de yüksek irtifa olanını yaptık. Hakikaten fevkalade büyük bir başarı. 100 km’nin ilerisi demek bundan sonra bizi tehdit edenler düşünsün demek. Alçak irtifa için bizim ürettiğimiz Sungur var, orta irtifa için yaptığımız var, bu yüksek irtifa için ve füzeleri de rahatlıkla önlemek için. Hep birlikte kullanıldığında bu füzelerin seri üretimine de yakın zamanda geçecek, seri üretim için önemli bir para da ayrıldı fevkalade önemli bir şey bu. 100 km bir mesafe kaldığında hedefe atılan bir füze imha edilecek. Eğer Ukrayna’nın elinde olsaydı, gayet açık bir şekilde şunu söylemek istiyorum; özellikle biliyorsunuz, Rusya altyapı tesislerine yönelmişti, altyapı tesislerine yönelmiş olan füzeleri önleseydi, Ukrayna’da elektrik, su kesintileri, ısınmada sorun olmayacaktı. Şimdi Türkiye düşünün tehdide karşı bunu başarmış durumda. Yıllardır bugünü bekliyorduk. Bu konuda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Savunma Sanayi Başkanlığı bu konuda çok iyi çalıştı. ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve diğer kesimlerle birlikte hep beraber savunma sanayi üstüne koyarak artıyor. Türkiye’nin güvenliği bir kat daha artmıştır.

Haberin Devamı

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ise "Patriot’la karşılaştırdığımız zaman, Patriot’un gelişmiş modelleriyle eş bir hava savunma sistemini şu an Türkiye’nin envanterine katabilecek bir teknolojiye erişmiş durumdayız. Bir diğer tarafıyla da alçak irtifa, orta irtifa ve yüksek irtifa yani şu an Türkiye kendi üretmiş olduğu silah sistemleriyle, hava savunma sistemleriyle gerek alçak irtifa, gerek orta irtifa gerekse yüksek irtifadan gelebilecek bütün füzeleri ve uçakları engellemekle ilgili bir caydırıcılığın altına imza atmış durumda. Menzil şu an siperde +100, bu bir diğer tarafıyla şu demek radar tespit sistemleri bunun çok daha ötesinde bir menzilden yaklaşmakta olan savaş uçağını, füzeyi ya da SİHA’yı görebilecek demek." ifadelerini kullandı.