Gündem İşte her yerde aranan terörist Bilal Hassan!

İşte her yerde aranan terörist Bilal Hassan!

18.11.2022 - 13:09 | Son Güncellenme:

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı hain saldırıyla ilgili yeni bir görüntü daha ortaya çıktı. CNN Türk Haber Müdürü Nihat Uludağ, bu tespit edilen yeni görüntünün önemini anlattı. Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'ın eşi görünümündeki Bilal Hassan'a ait görüntü de ortaya çıktı.

İstiklal bombacısının taksiye bindiği ana ait yeni bir görüntü ortaya çıktı. Hem bu görüntü hem de soruşturmadaki son durumu CNN Türk Haber Müdürü Nihat Uludağ değerlendirdi.

Haberin Devamı

Patlamadan önce ve sonra terörist önce Marmaray'a doğru gidiyor, daha sonra Gümüşsuyu'na doğru geçiyor ve daha sonra tekrar dönüyor AKM'nin diğer tarafına doğru yürüyor ama o an itibarıyla kadının kamera kaydı tamamen gözden kayboluyor. Kadın teröristin nereye gittiği, ne tarafa kaçtığı tam olarak bilinmiyor. Araca mı bindi, yürüyerek mi gitti... Ne tarafa kaçtı bilinmiyor ve teröristin yakalanmasına da aslında zamana karşı bir yarış var.

"SANİYELİK BİR GÖRÜNTÜ"

O ara olayı soruşturan istihbarat biriminden bir polis memuru kamera görüntüsü buluyor. 0.1 saniyelik bir görüntü. Görüntü aslında çok kötü bir görüntü. Sadece teröristin ayakkabısı ve pantolonunun bir bölümü görünen saniyelik bir görüntü var. 'O görüntü olabilir mi?' diye değerlendiriliyor. Ve o taksinin plakası alınıyor orada. Bir, iki kamera daha ileri gidiliyor ve o taksinin tam plakası alınıyor. O taksi takip edildiğinde teröristi Esenler'de eve bırakan taksici olduğu tespit ediliyor.

Haberin Devamı

Çıplak gözle baktığınız zaman hiçbir şey anlaşılıyor mu? İşte uzmanlık gerektiren bir konu da bu. Bu görüntüden teröristin hangi taksiye bindiği tespit ediliyor. Ve bundan sonraki süreç, bütün düğüm çözülüyor. Aslında bu kanlı saldırı büyük bir puzzle.

İşte her yerde aranan terörist Bilal Hassan

Orada görünen ayakkabısının bir bölümü ve pantolonunun bir bölümü. Aslında normalde çıplak gözle baktığında asla ifade etmiyor. Ama konusunda uzman ekipler o görüntüden o ipucunu yakalamayı başarıyorlar, taksi plakasını tespit ediyorlar. Ve kadı teröristin Esenler'e kadar izini sürüyorlar.

"GÖRÜNTÜ DEŞİFRE OLMASAYDI FAİLİ MEÇHUL OLARAK ORTADA KALACAKTI"

Aslında Esenler'deki de ilginç. Orada da bir kamera çalışması yapılıyor. '34 M' plakalı bir araç tespit ediyorlar. Buradaki ipucu değerlendiriliyor ya; aslında o kadar milimetrik hesaplarla gitmiş ki süreç... Yani teröristin yakalanmış olması müthiş bir başarı.

Şu görüntü deşifre olmasın terörist nereye gitti, kim, nasıl kesinlikle bulunamayacak. Belki de... Zamana karşı yarışılıyor dedik ya; terör örgütü teröristi ya imha edecek ya da kaçıracak. Bu sefer işin içinden tamamen çıkılamaz. Ve faili meçhul olarak ortada kalacaktı. PYD/PKK'nın zaten ana amacı da oydu. Bu oalyı bir şekilde faili meçhulsüz olarak bırakıp, ortamı siyasi bir kaosa sürüklemekti. Ama ince, titiz ve hassas çalışmayla teröristin kimliği tespit edildi, yakalandı. Belki de Türkiye'nin üzerinde oynanan büyük bir komplonun önüne geçilmiş oldu.

Haberin Devamı

İŞTE FİRARİ BİLAL HASSAN

İşte her yerde aranan terörist Bilal Hassan

Bombacı Albashir'e yardım eden ve yataklık eden Bilal Hassan'ın görüntüsü yayınlandı. Öte yandan kadın teröriste ait yeni görüntüler de Bilal Hassan, Yasin Al Kolari ve Ahlam Albashir onların Taksim'e geliş ve terörist Ahlam'in İstiklal Caddesi'ne giriş yaptığında bir mağazaya girerek alış veriş de yaptığı yer alıyor. Alham Albashir, bombayı patlatmadan önce makyaj malzemeleri aldığı görülüyor.

SORUŞTURMADA YENİ AYRINTILAR: İKİTELLİ'DE 17 DAKİKANIN SIRRI

Edinilen bilgiye göre, menfur saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma çok yönlü olarak devam ederken, bombayı beton saksı kenarına yerleştiren kadın terörist Ahlam Al Bashir’e ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

İHA'nın haberine göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele ekiplerince yapılan çok yönlü çalışmalarda, hücrenin bağlantıları tek tek deşifre ediliyor. Güvenlik ve istihbarat birimlerince yapılan titiz çalışmalarda, saldırıdan sonra teröristin bindiği taksinin plakasından yola çıkarak eylemcinin güzergahını ve indiği noktayı tespit etti.

TAKSİ PLAKASINDAN YOLA ÇIKAN POLİS 3 SAAT ZAMAN KAZANDI

Ardından taksinin plakasından sürücüsüne ulaşıldı. Polise zaman kazandıran olayda, taksi sürücünün ifadesine başvuran polis, teröristi bıraktığı noktayı gösterdi. O noktadan itibaren yüzlerce güvenlik kamera kayıtları mercek altına alınmayan başlandı. Yapılan titiz çalışmayla teröriste lojistik destek sağlayan PKK/YPG’nin Suriye ağıyla bağlantılı Jarkas kardeşlerden Ahmed Jarkas’ın aracının plakasına ulaşıldı. Kullandığı aracın plakasını tespit eden emniyet birimleri, Ahmet Jarkas’ın, teröristi ilk önce İkitelli’de bir adresin önüne getirdiğini tespit etti.

Haberin Devamı

ARAÇ İÇİNDE 17 DAKİKA BEKLEDİ

Terörist Ahlam Al Bashir ile Ahmed Jarkas, söz konusu adreste otomobilden inmeden araç içinde 17 dakika bekledi. Daha sonra gelen meçhul bir telefonla teröristler aynı araçla bu noktadan ayrıldı. Oradan Bilal Hassan adlı PKK/YPG’li teröristi İstanbul’dan Edirne’ye götüren ağabeyi Ammar Jarkas’ın kaldığı ikamete giden Ahmet Jarkas ve Ahlam Al Bashir, yaklaşık 2 saat burada saklandıktan sonra Ammar Jarkas’ın evinde ayrılarak ana yolları kullanmadan Küçükçekmece’ye hareket etti. Ara sokaklardan Kanarya Mahallesine gelindikten sonra Ahmed Jarkas eylemi gerçekleştiren teröristi eve bırakıp uzaklaştı.

Polis, kullandığı araç plakasından Ahmed Jarkas’a ulaştı. Gözaltına alınan Jarkas, ilk önce suçlamayı kabul etmedi. Daha sonra olayı itiraf eden Ahmed Jarkas, zaman kazandırmak için emniyet ekiplerine çelişkili ifadeler verip sürekli başka adresleri gösterdi. İlk gösterdiği adresler boş çıkan Ahmet Jarkas’ın, son tarif ettiği evde terörist kıskıvrak yakalanıp gözaltına alındı. Eylemi gerçekleştiren terörist Ahlam Al Bashir ile onu Esenler’den aldıktan sonra ilk olarak İkitelli’ye, oradan da ağabeyi Ammar Jarkas’ın yaşadığı adrese götüren Ahmet Jarkas, çapraz sorguda Bilal Hassan’ı Edirne’ye götüren ağabeyinin nerede olduğunu itiraf etti. Yapılan çalışmalarla hücrenin bağlantılarını çözen polis, o gece ve devamında Ahlam Al Bashir de dahil toplam 51 kişiyi yakaladı.
Örgütün bombalı saldırıyı gerçekleştirmek için yaptığı plan güvenlik ve istihbarat birimlerince deşifre edilirken, olayla bağlantısı olan şüphelilerin suçlarını itiraf ettikleri belirlendi.

Eyleme doğrudan katılan Bilal Hassan’ı Edirne’ye götüren Ammar Jarkas, bombayı olay yerine yerleştiren Ahlam Al Bashir, Ahmed Jarkas, örgütün Suriye uzantısı PYD/YPG’de sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Hasan Şerif’le tüm irtibatları sağlayan Ferhat Habeş tutuklandı.