Gündem İstismar davasında iki kişiye tutuklama

İstismar davasında iki kişiye tutuklama

16.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi ayağa kaldıran istismar davasında, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve 6 yaşındaki çocuğa istismarda bulunan sözde eş Kadir İstekli tutuklandı.

İstismar davasında iki kişiye tutuklama

Elif Altın - 6 yaşındaki kız çocuğunun sözde dini nikahla evlendirilerek cinsel istismara uğraması davasında, H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ve çocuğa istismarda bulunan Kadir İstekli, tutuklandı. İki sanık, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklama kararının yüzlerine okunmasının ardından cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken sözde dini nikahla 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği, küçük kızın yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına göz yumduğu iddialarıyla baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatıma Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında açılan davada yeni bir gelişme yaşandı.

Tutuklama istendi

Olayla ilgili mağdur H.K.G.nin ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatı mahkemeye dilekçe sunarak tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında tutuklama talep etmişti.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi önceki gün, sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun katalog suçlardan olması, bilirkişi raporu, yasada ön görülen cezanın alt ve üst sınırı, kaçma şüphesi ve mevcut delil durumunu dikkate alarak haklarında ayrı ayrı tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, mağdur H.K.G.’nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasına da karar verdi.

Haberin Devamı

2 sanık cezaevinde

Mahkemenin bu kararının ardından polis, önce Kadir İstekli’yi Pendik’te gözaltına aldı. Daha sonra ise baba Yusuf Ziya Gümüşel gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 sanık dün, sağlık kontrollerinden sonra Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Mahkeme huzuruna çıkan sanıkların her ikisinin de yüzüne karşı tutuklama kararı ve gerekçesi okundu. Sanıklar daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adliye önünde destek

Mahmut Efendi cemaatine mensup cübbeli sarıklı bir grup, sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel’e destek için adliye önünde açıklama yaptı. Grup adına açıklamayı gerçekleştiren Recep Konuk, “Yaklaşık 2 yıl önce yargıya intikal etmiş bir olayın, azgın azınlığın baskılarıyla pompalamasıyla birlikte hocalarımızın derdest edilip, tutuklamaya döndürülmesini kınıyoruz” dedi. 

‘Böyle bir olay olmadı’

Baba Yusuf Ziya Gümüşel’in daha önce savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıktı. Hira Nur Vakfı’nda fahri imam olarak çalıştığını söyleyen Gümüşel, şunları söyledi: “Benim kızım olan H.K.G’nin 6 yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikahını ben kıymadım. Böyle bir olay olmadı. Kızım 16 yaşındayken söz kesilmişti. Kızım 17 yaşındayken Kadir İstekli ile nişanlandı. Nişandan sonra düğüne yakın bir tarihte Sancaktepe’de, ben imam nikahlarını kıydım. Daha sonra da resmi evlilik yaptılar. Kadir İstekli isimli kişi benim talebemdi. Suçlamaları kabul etmiyorum.”