13.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:
Atılay Kandemir - İngiltere’nin önde gelen bir ailesinin mensubu olan ve yaşamı boyunca hep ‘iyilik meleği’ tanımıyla anılan Carole Hakko üç yıldır amansız mücadele verdiği kansere önceki gün yenik düştü. Yıllar yılı hayatının her evresinde destekleyici tedavi yöntemini öğrenip, daha okul yıllarında ihtisasını yaptığı refleksolojiyi çevresinde en iyi uygulayanlardan biri kabul edilen Carole Hakko, eğitimini sürdürürken tanıştığı Hakko ailesinin oğlu Jeff Hakko ile İngiltere’de uzun bir süre yaşadı.
‘Şifa dağıtıyordu’
İstanbul’a gelişlerinde İngiltere’de ihtisasını yaptığı bu alan üzerinde, o yıllarda başta Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakültelerinde hocalara olduğu kadar hastalara uzattığı şifalı eliyle gönüllerde taht kuran ve bitmek bilmeyen enerjisiyle her yere koşup şifa dağıtan Carole Hakko, toplumun her kesiminde parmakla gösterilen örnek bir insandı.
Öyle ki yıllarca her fırsatta yaptığı yardımları bir platformda toplayıp, dünyadaki ‘Make A Wish - Bir Dilek Tut Derneği’nin Türkiye temsilciliğini kurdu. Türkiye’de Bir Dilek Tut Derneği ile hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden 3 - 18 yaş arası çocukların kalplerinde yaşattıkları dilekleri gerçekleştirmek için gecesini gündüzüne katan Carole Hakko, uzun süre başkanlık yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl bu görevi arkadaşlarına bırakmıştı. Uzun yıllar aynı yastığa baş koyduğu eşi Jeff Hakko’dan 2015 senesinde ayrılan ve bu evlilikten Romina ve Allen isimli çocukları olan, üç torun sahibi ‘melek anne’, üç yıldır pankreas kanseriyle mücadele ediyordu.
Hastalığı boyunca pek ortalarda görünmemeye özen gösteren yardımsever Carole Hakko, rahatsızlığı döneminde gözükmediği için acı haberi duyan tüm dostları yıkıldı. Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da geniş bir grup tarafından yıllar yılı başarılı yardım çalışmaları takip edilen Carole Hakko’nun ani vefatı büyük üzüntü yarattı. Carole Hakko (65) için yarın aile mensuplarının katılımıyla sinagogda dini tören yapılacak ve cenaze ardından İngiltere’ye gönderilecek.
‘Bir Dilek Tut (Make A Wish)Derneği’nin bir etkinliğinden görüntü (soldan): Mustafa Seçkin, Liza Karaboğa, Sinan Ceylan, Aileen Soğuksu, Murat Dinçer, Sıdıka Baysal Hatipoğlu, Eda Aroyo ve Carole Hakko.
‘Kalbimizde başkanımız olarak kalacak’
Bir Dilek Tut (Make A Wish) Derneği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çok değerli kurucu başkanımız Carole Hakko’nun yakalandığı hastalığa karşı verdiği cesur mücadelenin ardından aramızdan ayrılışını derin bir üzüntüyle duyuruyoruz. Carole Hakko kalbimizde hep en sevgili başkanımız olarak kalacak.”