Gündem CHP'de İzmir sancısı! 'İmamoğlu devre dışı bırakıldı'

CHP'de İzmir sancısı! 'İmamoğlu devre dışı bırakıldı'

31.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında “Değişim diyordunuz ne olacak diyenlere dün ilan edilen İzmir listesine bakın diyorum. Değişim orada” diye konuştu.

CHPde İzmir sancısı İmamoğlu devre dışı bırakıldı

ANKARA / MİLLİYET  - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti ile görüşmelerine ilişkin eleştirilerine, “DEM diyerek seçim kazanmanın, enflasyonu unutturmanın hesabındalar. DEM’se içtiğimiz bir bardak demli çaylarını içtik. Türkiye ittifakı 31 Mart seçimlerini kazanacak” dedi. 

Haberin Devamı

Partisinin grup toplantısında konuşan Özel, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde tüm parti yönetimi ve parti grubu olarak deprem bölgesinde olacaklarını söyledi. 

Özel, özetle şu mesajları verdi: 

İZMİR ADAYLARI: Değişim diyordunuz ne olacak diyenlere dün ilan edilen İzmir listesine bakın diyorum. Değişim orada. 

TÜRKYE İTTİFAKI: Sayın Bahçeli, Türkiye İttifakı’ndan rahatsız olmuş. Sayın Bahçeli biz, bize dünya kadar laf eden, dünya kadar laf ettiğimiz, bu ülkede ‘Herkes cumhurbaşkanı olur sen olamazsın’ dediğimiz birinin peşine takılıp da saray ittifakına girmedik. Partinde bir kadın aday olup da kongreyi kazanacakken gidip de yargı oyunlarıyla partimizi saraya teslim etmedik. CHP’ye karşı yapılan her türlü engellemeye rağmen bir tek şeye, halkımıza inandık. 

Haberin Devamı

CHP TÜRKİYE’Yİ KUCAKLAYACAK: CHP Türkiye’yi kucaklayacak, Türkiye İttifakı 31 Mart seçimlerini kazanacak. Ben size güveniyorum, size inanıyorum. Gidin ve bu seçimi alın. 

GÖZ ÖNÜNDE GÖRÜŞTÜK: Bahçeli ve Erdoğan’ın bir tane cümleleri var. Üç harften ibaret. DEM, DEM, DEM. ‘DEM’ diyerek seçim kazanmanın, enflasyonu unutturmanın, zamları gizlemenin hesabındalar. Her siyasi partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM’le de o kadar ilişkimiz var. Göz önünde görüşme. Tebriğe gittik bir bardak demli çaylarını içtik. Geldiler bir bardak demli çayımızı içtiler. DEM, DEM, DEM derler, DEM’in Meclis İdare Amiri’yle, DEM’in Meclis Başkanvekili ile oturup aynı masada yemek yerler, sohbet ederler, şakalaşırlar. Milletimize söylüyorum, Özgür Özel’in ve CHP’nin DEM ile olan ilişkisi göz önünde, kamera önünde neyse arkada da odur. Bahçeli DEM diyor, Tayyip Bey zam yapıyor. Patlıcana yüzde 123 zam yapmış, zeytini yüzde 141 zamlamış halen daha DEM, DEM, DEM. Sayın Bahçeli şunu bil, milletin derdi DEM değil, zam, zam, zam. 

HALKÇI BAŞKANLARA SAHİP ÇIKIN: Meydan okuyoruz, meydan. İstanbul’a, Ankara’ya, Mersin’e, Adana’ya, Antalya’ya söylüyoruz, bütün elimizdeki büyükşehirlere söylüyoruz. Haremiler gelmek istiyor, halkçı belediye başkanlarınıza sahip çıkın. 

Haberin Devamı

"İZMİR'DE İMAMOĞLU'NU DEVRE DIŞI BIRAKTI"

MEHTAP GÖKDEMİR / ANKARACHP Parti Meclisi’nde (PM) belirlenen İzmir listesine ilişkin parti kulislerinde, “Özgür Özel İzmir listesini kendi belirledi. Ekrem İmamoğlu, İzmir’de devre dışı bırakıldı” yorumları yapılıyor. 

CHP PM önceki gün İzmir mesaisi yaptı. Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Cemil Tugay’ın belirlendiği ve eksik ilçe belediye başkan adaylarının tespit edildiği toplantıda zaman zaman gerilim yaşandı. 

Alınan bilgilere göre PM’de bazı üyeler, aday listesindeki bazı isimlere itiraz ederek başarılı belediye başkanlarının neden yeniden aday gösterilmediğini sordu. Bu üyeler Kemal Kılıçdaroğlu ekibinin tasfiye edildiğini iddia ederken, “Kurultay hesabı mı yapılıyor? Kılıçdaroğlu’ndan yana taraf olan belediye başkanları neden yok? Değiştirilenler hep onlar? Tek ölçüt bu mudur?” ifadelerini kullandı. Özel ise, bir kurultay hesaplaşmasının söz konusu olmadığını yineleyerek, adaylar üzerinde bizzat titiz bir çalışma yaptığını söyledi. Eleştiri getiren PM üyeleri bunun üzerine Cemil Tugay ile mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in anket sonuçlarını görmek istedi. Özel bu talebe de “Cemil Bey’in memnuniyet anketi yüksek çıktı” karışlığını verdi.

Haberin Devamı

"TAM BİR FİYASKO"

İzmir adaylarına ilişkin parti kulislerinde, “Özgür Özel İzmir’i kendisi, kendi MYK’sı ile belirledi. İmamoğlu’na dokundurtmadı. İmamoğlu İzmir’de devre dışı bırakıldı. Kılıçdaroğlu ekibi tasfiye edildi” yorumları yapıldı. CHP’li bir milletvekili ise “İzmir’de adaylar ilgi yaratmadı. Özgür Bey’in değişimi tam bir fiyasko çıktı” iddiasını dile getirdi. 

ADAY GÖSTERİLMEYİNCE TEPKİ GÖSTERDİLER

* ‘Siyasi cezalandırma yoluna gidildi’

Yerel seçimler için İzmir’den yeniden aday gösterilmeyen CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisini sert sözlerle eleştirdi. Soyer, “Yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceğimin, MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir. Adayların açıklanmasında yaşanan gecikme İzmir halkına saygısızlıktır” dedi.

Haberin Devamı

* ‘Siz beni CHP’ye sığdıramadınız’

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Konak Belediye Başkan aday adayı olan Hacer Foggo, aday gösterilmemesine tepki gösterdi.

“Siz beni sığdıramadınız CHP’ye” diyen Foggo, “Oysa ben sığınılacak bir liman değil, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday oldum. Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler” ifadelerini kullandı. Foggo paylaşımında CHP lideri Özgür Özel, Veli Ağbaba ve Aylin Nazlıaka’yı da etiketledi.