Gündem Karadeniz gazı martta evlerde

Karadeniz gazı martta evlerde

28.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz gazını milli şebekeye bağlamak için şu anda harıl harıl çalışıldığını belirterek, “İnşallah milletimize taahhüt ettiğimiz şekilde mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz” dedi.

Karadeniz gazı martta evlerde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’den çıkarılan doğal gazın mart sonu itibarıyla hanelere verilmeye başlanacağını açıkladı.
Erdoğan, ziyaret ve açılışlar için Bilecik’in Söğüt ilçesine geldi. Cuma namazını Ertuğrul Gazi Cami’nde kılan Erdoğan, Ertuğrul Gazi Türbesi’nde dua etti.

Haberin Devamı

Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğü iştiraklerinden Gübretaş’a ait Söğüt Altın Arama Tesisleri’nin açılışını yaptı ve ilk külçe altını döktü. Erdoğan, daha sonra Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan’ın mesajları satır başları ile şöyle:

500 MİLYON DOLARA ULAŞACAK: Gübretaş Maden Yatırımları uhdesinde bulunan Söğüt Altın Madeni ile ilgili yatırım sürecini 2021 yılı Ocak itibarıyla başlatmıştık. Maden sahasında yapılan çalışmalar neticesinde, 109 ton altın kaynağı ile 60 ton altın rezervi tespit edildi. Bu altının bir an önce Türk ekonomisine kazandırılması için çalışmaları hızlandırdık... Daha önce söz verdiğimiz gibi tesis ilk altın dökümünü yapacak şekilde hazır hale getirildi. Bu tesis ilk etapta yıllık 2,5 tona kadar altın üretme kapasitesi ile çalışacak. Kalan iki fazın yatırımlarını da üç yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Böylece yıllık üretim miktarını yaklaşık 6,5 tona yükselteceğiz. Söğüt Altın Madeni tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk üç madenden biri olacaktır.

Haberin Devamı

1300 KİŞİYE İSTİHDAM: Bugün itibarıyla Söğüt altın madeni sahasında yaklaşık 1000 kardeşimiz istihdam ediliyor. İlerleyen dönemlerde bu sayının 1300’ü bulmasını bekliyoruz. Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayacak tesisimizin hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum.

HİKAYEMİZİ YAZIYORUZ: Enerjide yeni boru hatları, arama, sondaj faaliyetleri, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla kendi hikayemizi yazıyoruz. Hükümete geldiğimizde sadece 5 ildeki 57 yerleşim yerinde kullanılan doğal gazı bugün 81 ilimizdeki 703 yerleşim yerimize yaygınlaştırdık... Milli imkanlarla yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde Karadeniz’de 710 milyar metreküplük ülkemizin en büyük doğal gaz rezervi keşfini yaptık. Değeri 1 trilyon dolara ulaşan bu doğal gazı milli şebekemize bağlamak için gemiler ve personel şu anda harıl harıl çalışıyor. İnşallah milletimize taahhüt ettiğimiz şekilde mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz. Yaptığımız keşiflerle petrol üretimimizi artırdık. Akkuyu Nükleer Santrali’nin ilk ünitesinde elektrik üretimine bu sene içinde başlıyoruz.

Haberin Devamı

ÜRETİM ARTACAK: Kıymetli maden sektörümüzün gelişmemesi için her yol denenmiştir. Tüm dünyada kabul gören maden çıkarma yöntemlerine ses etmeyenlerin, ülkemiz söz konusu olunca ortalığı nasıl ayağa kaldırdığını milletimizi nasıl galeyana getirdiğini hepimiz hatırlıyoruz... Sivil toplum kuruluşu görünümlü yapılan en iyi kamuoyunun hassasiyetinin istismar edilmesi başta olmak üzere pek çok araç bu doğrultuda kullanılmıştır... Elimizdeki tüm imkanları seferber ederek kıymetli maden sektörümüzün önündeki engelleri tek tek kaldırmaya çalıştık. 2000 yılında neredeyse 0 olan altın üretimimiz 2020 yılında 42 tonla cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Günümüzde 16 farklı madende üretim gerçekleştiriliyor. Yapacağımız yeni keşiflerle yerli altın üretimini artırmayı hedefliyoruz.

‘CHP bizi taklit ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’teki konuşmasında muhalefete de eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

“Yeter söz milletindir” sloganının CHP tarafından da kullanılmasına tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

“Rahmetli Menderes, 73 yıl önce emperyalistlerin ülkemize operasyon aracına dönüşen tek parti faşizmine karşı ne demişti. ‘Yeter, söz milletindir’ demişti. Her ne kadar Menderes’in sonu idam sehpasında bitmiş olsa da bu söz yıllardır milletimizin yüreğinde yankılanmaya devam etmiştir. Şimdi bu CHP, çıkmış bizi taklit ediyor; ‘Yeter, söz milletindir.’ Bay Kemal, bunu biz söyleyeli ne kadar oldu, haberin yok mu? Bunlar darbeci, darbeci. Bunlar vesayetçi.”

Bilecik’te yapılan ulaşım yatırımlarına da değinen Erdoğan, “Yapımı süren Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı’nı inşallah 2025 yılında bitiriyoruz” dedi.

Türkiye Yüzyılı şarkısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdele keserek Bilecik’te yapımı tamamlanan tüm projelerin resmi açılışını yaptı. Bu sırada tören alanında çalan Türkiye Yüzyılı şarkısı ile Cengiz Kurtoğlu’nun “Duyanlara duymayanlara” adlı şarkısına da eşlik etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’te katıldığı programların ardından sosyal medya hesabından “Bilecik, 14 Mayıs’ta şanına yakışır bir ses verecek. Teşekkürler Bilecik” paylaşımında bulundu.

İlk külçe altının dökümü yapıldı

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Açılışını yaptığı Söğüt Altın Arama Tesisleri’nde ilk külçe altının da dökümünü gerçekleştirdi.
Erdoğan, Ertuğrul Gazi Türbesi’nde dua etti.

Karadeniz gazı martta evlerde

‘Hizmetkâr olmaya geldik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalığa seslenerek, “Biz sizlere efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Şu güzelliği görüyorsunuz değil mi? Şu hastanelerin güzelliğine bakın. Bu Bay Kemal, SSK’nın genel müdürüyken bu hastanelere girilmezdi” dedi.

Karadeniz gazı martta evlerde