Gündem ‘Kavga devam ederse İstanbul’u kaybederiz’

‘Kavga devam ederse İstanbul’u kaybederiz’

11.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP’de hafta sonu gerçekleşen İstanbul İl Kongresi’nde Genel Merkez ve değişimciler arasında yaşanan mücadele parti içinde rahatsızlık yarattı.

‘Kavga devam ederse İstanbul’u kaybederiz’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Yaşanan yarış partide “kutuplaşma” ve “bölünme” kaygılarını da beraberinde getirdi. Parti kulislerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutumuna ilişkin “Tartışmalarda odak olması doğru değil. Bu üslup ve kutuplaşma partiye zarar verdi.

Haberin Devamı

İstanbul zor alındı. Bu tartışma burada bitmeli, parti içi barış sağlanmalı, toparlanılmalı. Kavga böyle devam ederse İstanbul’u kaybederiz, uzlaşma lazım” değerlendirmeleri yapıldı. 

Parti kulislerinde İstanbul İl Kongresi’nin kasımdaki kurultaya etkileri de değerlendiriliyor. Kulislerde sonucun psikolojik etkilerinin olacağına dikkat çekilerek, “Tarafsız olan ya da ortada olan delege değişim tarafına kayabilir” yorumları yapılıyor. İmamoğlu’nun İstanbul adaylığı ve seçimi alamamak konusunda sığınabileceği bir bahanesinin kalmadığını da vurgulayan kurmaylar, “Adayımız Ekrem Bey. Kimse alternatif arayışı peşinde değil. Örgütteki gücünü kullandı, istediği il başkanını da seçtirdi. Hiçbir bahanesi kalmadı. Buyursun seçimlerde muvaffak olsun” ifadelerini kullanıyor. 

Haberin Devamı

14 İL KALDI

CHP’de kongresini yapmayan 14 il kaldı. İl kongrelerin tamamlanmasıyla tablo da büyük ölçüde netleşecek. İstanbul’da 196 kurultay delegesinin üçte birinin Kılıçdaroğlu’na, üçte ikisinin Özgür Özel’e büyük kurultayda oy vereceği iddia ediliyor. Erdoğan Toprak’ın tavrının da dengeleri değiştireceği belirtiliyor.

KURTULMUŞ İLE GÖRÜŞECEK

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u bugün saat 10.30’da ziyaret edecek. Ziyaretin “hayırlı olsun” ziyareti olduğu belirtildi.

Yazarlar