Gündem ‘Kayıp delil iddiası mahkemeye taşınacak’

‘Kayıp delil iddiası mahkemeye taşınacak’

27.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ankara’da 28 Mayıs 2018’de cinsel saldırıya uğrayıp plazanın 20’nci katından atıldığı iddia edilen üniversite öğrencisi Şule Çet’in (23) ölümüne ilişkin en önemli delil sayılan iç çamaşırının kaybolmasıyla ilgili tartışma devam ediyor.

‘Kayıp delil iddiası mahkemeye taşınacak’

Milliyet’in gündeme getirdiği konunun ardından Çet dosyası avukatlarından Umur Yıldırım, “Delil toplanmasında ihmali bulunan kamu personeli hakkında 15 Mayıs’taki duruşmada şikayetçi olacağız. Talebimiz kabul edilmezse savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Yıldırım, delil toplamada ihmaller olduğunu belirterek şunları söyledi: “Şule Çet’in ölmeden önce odada bıraktığı çanta, cüzdan ve mont ailesine teslim edildi. Ancak olay yerine gelen adli tıp uzmanı, Çet’in üzerindeki giysileri çıkarıyor. Olay yeri görüntülerine göre, Çet’in üzerinde bir kazak, tayt, iç çamaşırı, sütyen ve günlük ped var. Bunların hepsi kayıp. Çet’in öldüğünde üzerinde olan giysilerin akıbetini bilmiyoruz. Bu giysiler üzerinden alınacak sıvı ve saç teli örnekleri cinsel saldırı olup olmadığı açısından çok önemliydi. Soruşturma aşamasında bazı deliller toplanamadı veya yanlış toplandı. Örneğin lavaboda kan lekesi olduğunu görüntülerde gördük. Ancak olay yeri inceleme ekipleri, kan lekesinden örnek almamış. Bize göre ihmaller zinciri. Neyse ki delillerin değerlendirildiği raporda cinsel saldırı açıkça ortaya konuluyor.”

Haberin Devamı

‘Ortaya çıkacak’

“Kayıp iç çamaşırı, cinsel saldırının varlığına son nokta koyacaktı. Çet’in 9 tırnağında doku tespit edildi. Cinsel saldırı suçu sabit. Geriye kalan tek şey, bu olayın intihar mı, cinayet mi olduğunun aydınlanması. 15 Mayıs’taki duruşmada, bazı karanlık noktaların çözüleceğine inanıyorum”

‘Kayıp delil iddiası mahkemeye taşınacak’

‘Kayıp delil iddiası mahkemeye taşınacak’
‘Adli tıpta yoktu’

Şule Çet’in ölümüne ilişkin delil olabilecek yeni bulguları gün yüzüne çıkartan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hakan Kar ise Çet’in naaşının olay yerinden Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı’na götürüldüğünü belirterek şunları söyledi: “Otopsi çıplak yapılıyor ancak aradaki zaman diliminde giysilerin nerede olduğu veya giysilere ne olduğu belirsiz? Şahsi kanaatim Çet’in naaşı Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı’na götürüldüğünde iç çamaşırı ortalıkta yoktu. İç çamaşırı emanete alınmadı veya Çet henüz ceset torbasına konulurken unutulup bir yerlere atıldı. Olay polis telsizlerinden intihar diye anons edilince olay yeri inceleme uzmanları tecavüz ve cinayet şüphesini akıllarına getirmemiş olabilir. Bu nedenle olay yerinde sadece bardak ve izmaritlerden parmak izi alınmış yani rutin inceleme yapılmış. Olay yerinde bulunan masada, halı, sehpa ve lavabolardaki lekeler incelenmemiş. Çöplerin içindeki materyaller de araştırılmamış. Bunlara bakılmış olsa davanın seyri ve deliller anlamında çok farklı sonuçlar çıkabilirdi. Önemli deliller atlanmış.”