Gündem Kılıçdaroğlu’ndan örgüte talimat: Tek başına seçime girecek gibi çalışın

Kılıçdaroğlu’ndan örgüte talimat: Tek başına seçime girecek gibi çalışın

03.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’den peş peşe “ittifaka kapıları kapatan” açıklamaların gelmesi üzerine, örgütüne, parti tek başına seçime girecekmiş gibi hazırlık yapılması ve çalışılması talimatını verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan örgüte talimat: Tek başına seçime girecek gibi çalışın

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- Kılıdaroğlu hafta sonu Şanlıurfa’da düzenlenen CHP Yerel Yönetimler Güneydoğu Anadolu Çalıştayı’na katıldı. Çalıştayda Doğu ve Güneydoğu’dan 18 il başkanıyla basına kapalı özel bir toplantı yapan CHP lideri, kurultaydan sonra yerel seçim çalışmalarına hız verileceğini söyledi.

Haberin Devamı

400 belediyeyi almayı hedeflediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’yı alacakları iddiasında da bulundu. Edinilen bilgiye göre toplantıda bir il başkanı, “Genel Merkez’in yaptığı ittifaklara eyvallah bir şey demiyoruz. Ama bu ittifaklar yapılırken il örgütlerinin görüşünün alınması lazım” çıkışında bulundu. Kılıçdaroğlu ise konuyu değerlendirirken, “ittifak olmayacakmış gibi her arkadaşımız hazırlığını buna göre yapsın. Biz kendi başımıza girecekmişiz gibi tüm örgütlerden ricam o şekilde çalışmalarını sürdürsünler. Tek başımıza girecekmiş gibi var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

CHP YENİ ANAYASA İÇİN KAPILARI KAPATMAYACAK

CHP MYK dün Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda yeni anayasa çağrılarına ilişkin izlenecek yol haritası belirlendi. Edinilen bilgiye göre CHP, yeni anayasa çağrısını “samimi” bulmasa da kapıyı tamamen kapatmayacak, Millet İttifakı’nın hazırladığı, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği” önerisini gündeme getirecek. Kılıçdaroğlu da, kurmaylarına, “Ne getirecekler bilmiyoruz, şu an bir yorum yapmayalım, görelim. Görüştükten sonra değerlendirelim” dedi.

Haberin Devamı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da MYK gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında “Eğer samimiyseler, önce anayasaya, yasalara, AYM ve AİHM kararlarına uymaları lazım. Bizim anayasa konusunda başkaları gibi gizli ajandamız yok” dedi. -MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA