Dünya Kıyamet günü gibi! Çocukların cenazeleri önünde yardım çığlığı

Kıyamet günü gibi! Çocukların cenazeleri önünde yardım çığlığı

19.10.2023 - 12:08 | Son Güncellenme:

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 13. gününde de devam ediyor. Şifa Hastanesi doktoru Fadya Malhis korku içerisinde canları kurtartmaya çalıştıklarını anlatırken, ortaya çıkan bir görüntü de dehşete düşürdü.

İsrail ordusu, 7 Ekim`de başlayan savaşın 13`üncü gününde Gazze Şeridi`ne yönelik saldırılarını devam ettiriyor. Gazze`ye düzenlenen saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralı hastanelere kaldırıldı.

Haberin Devamı

"GAZZE AÇIK MORGA DÖNÜŞECEK"

Filistinli Doktor Fadya Malhis TRT Haber'e yaşananları ve Filistin'deki son durumu anlattı.

Tıbbi malzemeler bitmek üzere olduğunu söyleyen Malhis, "Narkoz vermeden, uyuşturmadan yaralılara müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Koridorlarda ameliyat yapıyoruz. Biz korku içindeyiz ama başka görevimiz var milletimizin canlarını kurtarmak. Açık bir hapishanede yaşıyorduk. Şimdi Gazze açık morga dönüşecek" dedi.

"Çok vahşice çoluk çocuk kadınları katlettiler" diyen Malhis, ölenlerin yüzde 60-70'inin çocuk ve kadın olduğunu söyledi.

Malhis sözlerini şöyle sürdürdü:

Psikolojiye bakmıyorum. Hayat kurtarmaya bakıyorum. Biz yetişkin olduğumuz halde bu travmayı aşamıyorum. Bu çocuklar o travma nasıl aşacak? Bu savaşta her şey çok farklı daha önce ne kadar katliam yaptılarsa bu savaş çok daha kanlı. Çok vahşice çoluk çocuk kadınları katlettiler. Yüzde 60- 70’i çocuk ve kadın. Gazze artık kıyamet günü gibi.

"REFAH SINIR KAPISI'NI ARTIK AÇIN"

Yardım isteyen Malhis, "Bu binaları üstümüze yıksalar da Gazze’den çıkmayacağız. Bütün ülkelere sesleniyorum. Refah Sınır Kapısı'nı artık açın. O yardımları içeri alın. Millet aç, susuz. Bize yardım edin. Erdoğan ve Türk halkının desteği hiç bitmez. Sizi çok seviyoruz. Sizin yardımlarınızı memnuniyetle karşılıyoruz. Hamas’ın ilkel füzeleri bu kadar katliam yapamaz. İsrail gözümüze baka baka o füzeleri fırlattı." dedi.

Haberin Devamı

"BU ÇOCUKLARIN SUÇU NE?"

Gazze Avrupa Hastanesi Müdürü Dr. Yusuf El Akkad, İsrail'in Han Yunus şehrine gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden çocukların cenazeleri önünde yaptığı açıklamada, "Bu çocukların suçu ne? İşgalin (İsrail'in) bu mazlum halka karşı yaptığı katliamları görmüyor musunuz" dedi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda bulunan bir eve gece saatlerinde saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. Bombalanan eve ambulans ve sivil savunma ekipleri sevk edilirken, hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri ve yaralılar Gazze Avrupa Hastanesi'ne götürüldü.

Kıyamet günü gibi Çocukların cenazeleri önünde yardım çığlığı

CENAZE ÖNÜNDE YARDIM ÇIĞLIĞI

Gazze Avrupa Hastanesi Müdürü Dr. Yusuf El Akkad saldırıda hayatını kaybeden 6 çocuğun cenazelerinin önünde yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırısını kınadı. Al-Akkad, “Şu çocuklara bakın. Bu çocukları kim öldürüyor? Nedir bu? Bu çocukların suçu ne? Ey dünya, sen bu çocukların yanında neredesin? İşgalin (İsrail'in) bu mazlum halka karşı yaptığı katliamları görmüyor musunuz” ifadelerini kullandı.