Gündem Konya 1 Kasım 2015 seçim sonuçları

Konya 1 Kasım 2015 seçim sonuçları

01.11.2015 - 01:15 | Son Güncellenme:

Konya'da seçim sonuçları vatandaşların kullandıkları oylarla belli oldu. Peki Konya'da hangi parti 1 Kasım 2015 seçimlerinde en çok oyu aldı?

Konya 1 Kasım 2015 seçim sonuçları


Konya’da kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AK Parti 12, MHP 1, üçüncü parti olan CHP’de 1 milletvekili çıkarttı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’un memleketi ve seçim bölgesi olan Konya’da seçim sonuçlarına göre AK Parti’den Ahmet Davutoğlu, Mustafa Baloğlu, Hüsniye Erdoğan, Ziya Altunyaldız, Muhammet Uğur Kaleli, Leyla Şahin Usta, Mehmet Babaoğlu, Abdullah Ağralı, Halil Etyemez, Rüveyda Gülsüm Kozak Işık, Hacı Ahmet Özdemir ve Ömer Ünal, MHP’den Mustafa Kalaycı ve CHP’den Mustafa Hüsnü Bozkurt milletvekili oldu.

Haberin Devamı

Seçim sonuçlarını görmek için tıklayın..

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun memleketi ve seçim bölgesi Konya’da Ak Partililer, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre tek başına iktidar olmayı coşkuyla kutladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün sabah saatlerinde merkez Meram İlçesi’ndeki konutunun yakınındaki Şükrü Doruk Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde oy kullandığı 2248 numaralı sandık oldu. Ardından konutuna geçip, sonuç sonuçları burada hazırlanan özel bir sistemle takip etti. Sandıklar açıldıktan sonra kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti’nin tek başına iktar olmasının ardından bir grup partili, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konutunun önünde bekleyeme başladı. Başbakan Davutoğlu’nun saat 21.00’de önce konutunun önünde sonra da Mevlana Müzesi’nin önündeki Mevlana Meydanı’nda halka hitap etmesi ve Mevlana Müzesini ziyaret etmesi bekleniyor.

Ak Partililerin çoğu da kentte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun halka hitap edeceği Mevlana Meydanı’nda toplanıp, seçim sonuçlarını coşkuyla kutladı.