Gündem Konya'daki depremin ardından Naci Görür'den ilk açıklama

Konya'daki depremin ardından Naci Görür'den ilk açıklama

29.08.2023 - 09:43 | Son Güncellenme:

Konya’nın Kulu ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamada, saat 07.58’de 13.57 kilometre derinlikte 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür’den açıklama geldi.

Konyadaki depremin ardından Naci Görürden ilk açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) merkez üssünü Konya’nın Kulu ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 07.58’de oldu. Yerin 13.57 kilometre derinliğinde olan deprem, çevre ilçelerden de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Kulu ilçesi Tavşançalı Mahallesi, büyüklüğünü ise 4.7 olarak açıkladı.

"ESKİŞEHİR FAY ZONUNUN DEVAMINDA OLUŞTU"

Prof. Dr. Naci Görür depreme ilişkin, “Konya, Kulu-Tavşancalı’da 5,1 deprem oldu . Yakınlarda aynı bölgede aynı büyüklükte deprem Çandır- Selçuklu’da olmuştu. Bugünkü deprem muhtemelen Eskişehir Fay Zonunun devamında oluştu (Esat vd 2016), sevgiyle” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'nın Kulu ilçesi merkezli 4.8'lik depreme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Konya ili Kulu ilçesinde saat 07.58'de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Memleketim Konya Kulu'da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, ekiplerimize herhangi bir olumsuz çağrı bildirilmemiştir. Konyalı hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kulandı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada Kulu merkezli depremin, Ankara'da da hissedildiği belirtilerek şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bilgisi ulaşmadığı kaydedildi.