Gündem KPSS başvurusu nasıl yapılır? 2018 KPSS önlisans başvurularında son gün ne zaman?

KPSS başvurusu nasıl yapılır? 2018 KPSS önlisans başvurularında son gün ne zaman?

04.09.2018 - 11:23 | Son Güncellenme:

28 Ağustos 2018 tarihinde başlayan, 2018 KPSS önlisans başvuruları 12 Eylül tarihinde sona erecek. KPSS sınavına katılacak adaylar merak ediyor. KPSS önlisans başvurusu nasıl yapılır? KPSS önlisans başvuru ücreti ne kadar?

KPSS başvurusu nasıl yapılır 2018 KPSS önlisans başvurularında son gün ne zaman

2018 KPSS sınav tarihleri merakla araştırılıyor. KPSS lisans sınavları ardından, merakla aranan KPSS önlisans sınavı için başvurular 28 Ağustos'ta başladı. 12 Eylül'de sona erecek olan KPSS önlisans başvuru işlemi nasıl yapılır?

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan
adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Adaylar, başvuru merkezinden yapacakları başvuruda başvuru hizmeti ücreti ödeyeceklerdir.

* Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

* * Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgilerinde herhangi bir düzeltme/değişiklik bulunmayanlar. (Adayların ön lisans eğitim bilgileri Yükseköğretim Bilgi Sisteminden (YÖKSİS) alınarak başvuru ekranına yansıtılacaktır. Eğitim bilgileri Yükseköğretim Bilgi Sistemine (YÖKSİS) dahil olmayan adayların varsa ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki eğitim bilgileri, başvuru ekranına yansıtılacaktır.)

Haberin Devamı

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS önlisans başvuru ücreti 60,00 TL olaran belirlendi.

GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?

2018 KPSS önlisans geç başvuru tarihi ise 26 Eylül 2018 olarak netleşti.

KPSS ÖNLİSANS SINAVI NE ZAMAN?

KPSS ön lisans sınavının yapılacağı tarih 4 Kasım 2018 olarak belirlendi. 2018 KPSS ön lisans sınav sonuçları ise 29 Kasım 2018 tarihinde adaylara duyurulacak.

Sonuçlar açıklandığı zaman, adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!