Gündem KPSS sonuçları açıklandı mı, tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları açıklandı mı, tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

06.01.2021 - 09:15 | Son Güncellenme:

KPSS sonuçları için artık gün sayılıyor. 7 Ocak'ta bitecek olan başvuruların sonuçlarının ne zaman açıklanacağı harıl harıl aratılıyor. İşte bir önceki başvuru sürecinden yaşananlar...

KPSS sonuçları açıklandı mı, tercih sonuçları ne zaman açıklanacak

 

KPSS tercihleri yarın gece son buluyor. Binlerce kişi başvurularını yaptı, yapmaya da devam ediyor. İşlemlerini halledenlerin kafalarında sonuç tarihi var. Şu sıralar sıklıkla KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu yer alıyor.

Haberin Devamı

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS tercih sonuç tarihi hakkında ÖSYM'den bir duyuru yapılmadı. Bir önceki tercihler 4 Ağustos'ta son bulmuş sonuçlar 13 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. Bu süre hesaplandığında son tercih sonuçlarının 16 Ocak'ta açıklanması bekleniyor.

KPSS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

KPSS-2020/2 tercih kılavuzu yayımlandı. Adaylar tercihlerini, 30 Aralık 2020 – 07 Ocak 2021 tarihleri arasında yapabilecekler. Tercih işlemleri, 07 Ocak 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2020/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir. Kılavuza https://www.osym.gov.tr/TR,20771/kpss-20202-bazi-kamu-kurum-ve-kuruluslarinin-kadro-ve-pozisyonlarina-yerlestirme-yapmak-icin-tercih-kilavuzu-ve-tablolar.html adresinden ulaşabilirsiniz.